Bombe yapan konservede kanser riski

Bombe yapan konservede kanser riski

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlıklarının zararlı kimyasal maddelerin vücutta kanser yapıcı etkilerini önlenebileceğini belirtti. Eren, doğal, taze ve mevsimine uygun beslenmenin, katkı maddesi içeren gıdalardan kaçınmanın, kapağı bombe yapan konservelerden uzak durma ve tuz içeriği düşük olan besinler tercih etmeye dikkat edilmesine vurgu yaptı.

Sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlığı ile zararlı kimyasal maddelerin vücutta kanser yapıcı etkilerinin önlenebildiğini paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Doğal, taze ve mevsimine uygun beslenme, katkı maddesi içeren besinlerden kaçınma, beyaz ekmek yerine kepekli esmer ekmek yeme, asitli ve gazlı içecekler yerine meyve, süt veya ayran tercih etme, kapağı bombe yapan konservelerden uzak durma ve tuz içeriği düşük olan besinler tercih etmeye dikkat edilmeli” dedi.

Eren, şu tavsiyelerde bulundu:

“Tuzlanmış, tütsülenmiş ve yağlı besinlerin fazla tüketimi, yetersiz posa tüketimi kanser riskini arttıran unsurlar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra sigara içmemek ve sigarasız ortamda yaşamak, pestisit ve kimyasallara az maruz kalma, radyasyondan korunma, günlük enerjiden gelen yağ oranının yüzde 30’un altında olması kanser riskini azaltmaya yardımcı oluyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN