Böyle bebek görülmedi! İkiz kardeşini yiyip bitirmiş... Duyanlar kulaklarına inanamadı

Böyle bebek görülmedi! İkiz kardeşini yiyip bitirmiş... Duyanlar kulaklarına inanamadı

Her geçen gün daha ilginç doğum haberleri duyuyoruz. Bu haberde yer verdiğimiz olaya göre, yeni doğan bir bebeğin karnından ikizi çıktı.

Tıp literatüründe ‘fetüs içinde fetüs’ olarak adlandırılan durumun çok nadir görüldüğü bilinirken, duyanlar kulaklarına inanamadı. Surgical Technique and Case Report'ta yayınlanan 2010 tarihli bir rapora göre, bu özel durum, 500 bin canlı doğumda bir gerçekleşiyor.

Fetüs içinde fetüs, ikiz gebeliklerde gelişen bir anomalidir. Bu durumda, bebeklerden biri diğerinin içinde gelişmeye başladıktan sonra yok olur ve doğumda bir bebek dünyaya gelir. Kısacası bu anomali, bebek içinde bebeği ifade eder.

bebek.jpg

Dünya genelinde nadir rastlanan bu sorunun en can alıcı noktası, doğan bebeğin karın kısmında bir kitle bulunmasıdır. Kitlenin içeriğinde diğer bebeğe ait parçalar bulunur. Böyle bir durum hemen ortaya çıkmayabilir. Bebeğin büyümesinin ardından da bu kitle fark edilebilir. Tuhaf bir şekilde, karnından bebek parçaları çıkan en yaşlı kişinin 40 yaşında olduğu bilinmektedir.

ANNE ŞOK OLDU

Öte yandan, İsrail'de bir anne, doktorlar tarafından yeni doğan bebeğinin midesinde 'ikiz' bir cenin olduğu bilgisini aldığında şok yaşadı. The Times of Israel, ülkenin Ashdod kentindeki Assuta Tıp Merkezi'nden doktorların, anneye hamileliğin sonlarına doğru ultrason yaptıklarında bebekte bir sorun olabileceğini ilk kez fark ettiklerini bildirdi. Gözlemin sonucunda, bebeğin midesinin olması gerekenden daha büyük olduğunu gördüler.

Kız bebek doğduğunda, doktorlar ultrason ve röntgen de dahil olmak üzere bir dizi test yaptılar ve bebeğin karnında kısmen gelişmiş bir cenin tespit ettiler. Daha sonra fetüsü çıkarmak için bir operasyon gerçekleştirdiler.

dogumhane.jpg

Assuta Tıp Merkezi Neonatoloji Direktörü Dr. Omer Globus, "Gelişim sırasında kapanan boşlukların olması ve embriyolardan birinin böyle bir boşluğa girmesi, cenin gelişim sürecinin bir parçası olarak gerçekleşir. İçerdeki cenin kısmen gelişir ama yaşamaz ve orada kalır" dedi.

Midesinden cenini çıkarmak için geçirdiği ciddi ameliyatın ardından kimliği henüz bilinmeyen kız bebeğin sağlığına kavuştuğu ve şu anda annesiyle birlikte evde olduğu belirtildi.

BU VAKA ‘YOK ARTIK’ DEDİRTTİ

Ekim ayında Hindistan'daki doktorlar, bir kız bebeğin midesinde sekiz embriyo ile doğduğunu iddia etmişti. Ailesinin, karnındaki anormal şişkinlik nedeniyle tümörü olduğu endişesiyle onu hastaneye götürdüğü bildirildi. Doktorlar, bir tümör olduğunu gösteren taramanın ardından kızı Ranchi şehrindeki bir hastaneye naklettiler.

Durumun ciddiyeti hastanede anlaşılırken, doktorlar, bebeğin midesinde sekiz embriyo olduğunu doğruladı. Bunun yeni doğmuş bir bebekte bulunan en yüksek sayı olduğu düşünülüyor. Embriyoların alınması için operasyona alınan kız bebek, alınan bilgilere göre tamamen iyileşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN