Bu 2 gıdayı düzenli kullananlar şeker seviyelerini kontrol altında tutabiliyorlar! Üstelik bu 2 gıda doğanın mucizesi...

Bu 2 gıdayı düzenli kullananlar şeker seviyelerini kontrol altında tutabiliyorlar! Üstelik bu 2 gıda doğanın mucizesi...

Çağın hastalıkları arasında en ön sıralarda yer alan diyabet (şeker hastalığı), ölümcül birçok hastalığın oluşumunda birinci sırada rol oynayan ve dünyanın her yerinde çok yaygın olarak görülen bir hastalık türüdür. Peki diyabeti kontrol altında nasıl tutabilirsiniz?

Yüksek şeker seviyeleri diyabete yol açabilir. Neyse ki, doğal ilaçlar da şeker seviyenizi kontrol altında tutmak için harika çalışıyor. Diyabet için şifalı bitkiler kullanmak, geleneksel tıptır. Tabii ki, şeker oranı yüksek veya glisemik indeksi yüksek gıdaları tüketmeyi de azaltmalısınız. Ayrıca haftada 4-5 kez egzersiz yapmaya başlamalısınız. Tip 1 diyabet, bu bitkisel ilaçlarla birlikte insülin enjeksiyonları almanızı gerektirebilirken, tip 2 diyabet, yaşam tarzınızı değiştirerek ve bu bitkileri alarak tersine çevrilebilir. İşte diyabetinize iyi gelecek o 2 gıda...

sage-1-jpg.webp

ADAÇAYI

Adaçayı aç karnına tüketmek, kan şekeri düzeylerini önemli ölçüde düşürmeye yardımcı olabilir. Prediyabetiklerde kan şekerini frenlemeye ve tip 2 diyabetiklerde yönetmeye yardımcı olan insülin sekresyonunu ve aktivitesini artırır. Bunun dışında karaciğer fonksiyonunu da olumlu etkileyerek bağışıklığı geliştirir. Et yemeklerine ek olarak tercih edilse de, bu bitki en iyi şifalı halini çay olarak tüketildiğinde gösterir.

Adaçayı Nasıl Tüketilir?

Adaçayı tüketmenin en iyi yolu çay şeklindedir. Ayrıca adaçayı yapraklarını çiğneyebilir veya yemeğinize ekleyebilir veya adaçayı takviyeleri alabilirsiniz. Adaçayı çayı hazırlamak için 1-2 adaçayı yaprağı içeren bir bardağa kaynar su dökün. 5 dakika demlenmesine izin verin. Dozaj aşağıdaki gibidir.

  • Yapraklar: 4-6 gr
  • Kurutulmuş yapraklar: ⅙-½ çay kaşığı
  • Çay: 2-3 bardak/gün

Adaçayı Ne Zaman Tüketilmelidir?

Sabahın erken saatlerinde aç karnına ada çayı tüketin veya adaçayı yapraklarını çiğneyin. Öğle ve akşam yemeklerinde adaçayı yapraklarını yemeklerinize dahil edebilirsiniz.

bilberry-1-jpg.webp

YABAN MERSİNİ

Bu, muazzam tıbbi potansiyel gösteren diyabet tedavisi için başka bir etkili bitkidir. Sadece yüksek kan şekeri seviyelerinden muzdarip olan tip 2 diyabet hastalarına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda diabetes mellitus tedavisinde de oldukça etkilidir. Yabanmersini, kan şekeri seviyelerinin düşürülmesinden başlıca sorumlu olan glukokinin adı verilen bir bileşik içerir. Yaban mersini infüzyonları, bu hastalık nedeniyle görme yetileri zayıflamış kişilere de yardımcı olabilir. Bununla birlikte, yaban mersini infüzyonunu diyabet ilaçları ile birlikte alıyorsanız, kan şekerinizin tehlikeli seviyelere düşmesine neden olabileceğinden dikkatli olmalısınız. Bu nedenle, kan şekeri seviyenizi düzenli olarak izleyin.

Yabanmersini Nasıl Tüketilir?

Yaban mersini özü yaygın olarak bulunur ve kan şekeri seviyenizi kontrol etmenin en güvenli yoludur. İşte dozaj.

  • Yabanmersini özü: 10-100 mg, %25 antosiyanositlerle

Yaban Mersini Ne Zaman Tüketilmelidir?

Ekstraktını sabah ve akşam yemeklerden bir saat önce birer kez tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN