Bu 7 alışkanlık meme kanseri riskini azaltıyor! İşte altın değerinde o alışkanlıklar

Bu 7 alışkanlık meme kanseri riskini azaltıyor! İşte altın değerinde o alışkanlıklar

Kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden biri olan meme kanseri, tüm kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis ve tedavi oldukça büyük önem taşır. Haberimizde meme kanseri riskini azaltan bir takım alışkanlıklara yer verdik. İşte altın değerinde o alışkanlıklar

Meme kanseri maalesef tamamen önlenemeyen bir kanser türüdür. Yaşlanma veya meme kanseri olan aile üyeleri gibi belirli faktörler etkilenemez. Yine de, üzerinde etkili olduğunuz ve bu hastalık riskini önleyebilecek bazı alışkanlıklar vardır. Bunun nasıl çalıştığını açıklıyoruz.

2655797-810x458.jpg

1. YETERİNCE LİF TÜKETİN

Yeterince lif yemek meme kanseri riskini azaltır. Araştırmalar, günde 30 gram lif tüketen kadınların meme kanserine yakalanma olasılığının yüzde 32 daha az olduğunu gösteriyor. Yulaf ezmesi, yaban mersini, havuç, yeşil fasulye ve fındık meme kanseri riskini azaltama da birebir.

2. ALKOLLÜ İÇECEKLERİ ATLAYIN

Ne kadar zor olursa olsun, alkollü içecekleri atlamak daha iyidir. Birçok alkollü içecek içmek meme kanseri riskinin artmasına neden olabilir. Bu risk, günde bir, iki veya daha fazla içecek tüketimi ile en yüksektir.

aec7d086ed23b956c81944d7dc34ae06a24c2b39c3e907fe8dbe8c7cf5e78c4e.jpg

3. SİGARAYI BIRAKIN

Hemen hemen herkes biliyor: Sigara içmek hiçbir şeye iyi gelmiyor. Akciğer kanseri ve kardiyovasküler hastalığa ek olarak, sıklıkla sigara yaktığınızda köşede gizlenen meme kanseri riski de vardır. Bu durumda sigara içmeyi bırakmalısınız ve böylece size vücudunuz sana teşekkür edecek.

4. FAZLA KİLOLARA DİKKAT EDİN

Fazla kilolu olmak tüm kadınlar için: özellikle menopozdan sonra meme kanseri riskini önemli ölçüde artırabilir. Vücudunuzda ne kadar fazla yağ varsa, o kadar fazla östrojen üretilir. Bu aşırı östrojen, meme kanseri riskini artırır. Bu nedenle yeterince egzersiz yapmayı, çok büyük porsiyonlar yememeyi ve sağlıklı beslenmeyi tercih edin.

31ms2gji.jpg

5. AİLE GEÇMİŞİNİZİ BİLİN

Ailenizin geçmişine yakından bakmak önemlidir. Ailenizde meme kanseri yaygın mı? O zaman bu hastalığın sizin için riskinin ortalamadan çok daha yüksek olma ihtimali var. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak daha sık kontrol yaptırmayı ve sağlıklı bir yaşam tarzına odaklanmayı tercih edebilirsiniz.

6. KONTROL ETTİRİN

Özellikle 40-74 yaş arası kadınlarda meme kanseri riski yüksektir. Kendinizi bir doktor tarafından düzenli olarak kontrol ettirerek güvenli hale getirin. Bir mamogram, göğüslerinizde tümör veya başka olağandışı şeyler olup olmadığını kontrol eder.

7. YETERİNCE SEBZE YİYİN

Yeterince sebze yememiz gerektiğini çocukluktan biliyoruz. Ancak sebze yemenin meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Öncelikle brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, lahana ve karalahanaya odaklanın, çünkü bu sebzeler vücudunuz için çok faydalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN