Bu baharatlar tam bir hafıza dostu! Asırlar önce İbn-i Sina’da önermiş… Bunları tüketen resmen fil hafızasına sahip oluyor

Bu baharatlar tam bir hafıza dostu! Asırlar önce İbn-i Sina’da önermiş… Bunları tüketen resmen fil hafızasına sahip oluyor

Son yılların en kritik rahatsızlıkları arasında yer alan hafıza rahatsızlıkları birçok faktöre dayalı olarak her geçen gün artıyor. Dolayısıyla kişiler bunlardan korunmak için doğal yöntemlere başvuruyor. Bu baharatlar ise resmen hafıza dostu olmalarıyla biliniyor. Öyle ki asırlar önce tıbbın babası İbn-i Sina bile bu baharatları şifa olarak öneriyormuş…

Tükettiğimiz bazı besinler vücudumuza önemli katkılar sağlıyor. Bunlardan bazıları da yemeklerimizin içerisinde kullandığımız ya da çayını tükettiğimiz baharatlar oluyor. Söz konusu bu baharatlar hafızayı güçlendirirken unutkanlığın önüne geçiyor. Günboyu’nda yer alan habere göre, tıbbın babası İbn-i Sina, asırlar önce bazı baharatları hem tedavilerde kullanıyormuş hem de hafızaya iyi geldiği için öneriyormuş. Öyle ki bu baharatları tüketenlerin hafızası her geçen gün daha da güçleniyor.

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN BAHARATLAR

BİBERİYE

yeni-proje-20.jpg

Biberiye baharatı kişilerin zihinsel olarak birçok konuya odaklanmasına yardımcı olan bir baharat olarak biliniyor. Bunun yanı sıra hem zihinsel hem de bilişsel fonksiyonları destekliyor.

ZENCEFİL

yeni-proje-21.jpg

Birçok kişinin mutfağından eksik olmayan zencefil özellikle de soğuk algınlığı ve grip hastalıklarının karşısında bir kalkan görevi görüyor. Bu baharat yalnızca bu işleviyle kalmayarak sindirimi kolaylaştırıp hafızayı kuvvetlendiriyor. Öte yandan göz sağlığına iyi gelen zencefil bulanık görmeyi engelliyor ve mide sağlığını destekliyor.

ZERDEÇAL

yeni-proje-22.jpg

Yemeklerin içerisinde kullanılan zerdeçal, birçok faydasıyla en çok tüketilen baharatlar arasında yer alıyor. Lakin çoğu uzmana göre zerdeçal ruh hastalıklarına iyi gelirken nöral hastalıklara karşı destek veriyor.

CEVİZ SUYU KÜRÜ

yeni-proje-23.jpg

Bu kür Prof. Dr. Canan Karatay’ın da sıklıkla önerdiği bir besindir. Hafızayı güçlendiren ve tazeleyen ceviz suyu kürü, ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek nöral hastalıkların da önüne geçiyor. Bu kür, bir yandan beyin hücrelerini yenilerken bir yandan da beyin belleğini güçlendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN