Bu basit karışımı yapan acıkmıyor, karnı dümdüz oluyor! Beslenme uzmanlarının sırrı bu basit tarifte gizli

Bu basit karışımı yapan acıkmıyor, karnı dümdüz oluyor! Beslenme uzmanlarının sırrı bu basit tarifte gizli

Kilo vererek ideal kilonuza erişmek, ciddi sağlık problemi risklerinin azalmasını sağlayacaktır. Eğer kilolu veya obezseniz, sizin için kilo vermenin faydaları çok çeşitli olacaktır. Haberimizde paylaştığımız bu karışım sayesinde hem tok duracaksınız hem de kilo vereceksiniz. Peki beslenme uzmanlarının önerdiği karışım nedir?

Kilo vermenin yaşamınıza getireceği faydalar tartışılmazdır. Fakat unutulmamalıdır ki, kilo verme çalışmaları uzun vadeli çözümler sunmalı ve sağlıklı yöntemler ile yapılmalıdır. Özellikle kilo verme hapları ve benzeri ilaçların desteğiyle gerçekleştirilen hızlı kilo vermeler, vücuda ciddi zararlar verebilir. Fakat ilaç kullanmadan tamamen doğal ürünler kullanarak hem kilo vermek hem de tok kalmak bu karışımla mümkün. Peki nedir onlar dediğinizi duyar gibiyiz. Tabi ki chia tohumu ve limon sayesinde.

BU BASİT KARIŞIMI YAPAN ACIKMIYOR, KARNI DÜMDÜZ OLUYOR! BESLENME UZMANLARININ SIRRI BU BASİT TARİFTE GİZLİ

inside-1-chiaseedswithlemon.jpg

Limon suyu, kilo kaybından detoksifikasyona kadar birçok sağlık sorununuz için yardımcı olabilir, limon suyu sağlığı korumak için harika bir içecektir. Ancak içerisine bir çay kaşığı chia tohumu ekleyerek daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Chia tohumları lif açısından zengin olsa da, limon suyunun bağışıklığınızı güçlendirmek için güçlü antioksidanları ve C vitamini vardır.

KİLO KAYBINI HIZLANDIRIR

Birçok insan kilo vermek için aç karnına ılık limonlu su içer. Ayrıca biraz kilo vermeye çalışıyorsanız, buna biraz chia tohumu eklediğinizden emin olun. Bu, beslenme faydalarını ikiye katlayacaktır. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre limon suyunda bulunan polifenoller yağ birikimini, vücut ağırlığını, insülin direncini ve kolesterolü baskılıyor. Ek olarak, chia tohumları sizi daha uzun süre tok tutan liflere sahiptir. Daha uzun süre daha az aç hissedersiniz. Limonlu chia tohumları da kolesterol ve diyabetin kontrolüne yardımcı olabilir.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Limon, C vitamini, sitrik asit, kalsiyum ve antioksidanlar da dahil olmak üzere, sadece birkaçını saymak gerekirse, besinlerin bir güç merkezidir. Yayınlanan bir araştırmaya göre, limonlar, mevsimsel hastalık ve enfeksiyon riskini önlemek için bağışıklık sistemini koruyan antiviral ve antibakteriyel özellikler sunar.

main-chiaseedswithlemon.jpg

TÜM VÜCUT DETOKSİFİKASYONU

Vücut toksinleri kendisi atabilse de, bazıları limon suyunun bu sürece yardımcı olduğunu iddia ediyor. Detoksifikasyon, tüm organların optimal işleyişine yardımcı olur. Sık sık kabızlık, gaz, hazımsızlık veya diğer sindirim sorunları yaşıyorsanız chia tohumlarını limonlu su ile tüketebilirsiniz. Chia tohumları, sindirim bozukluklarına yardımcı olan lif bakımından zengindir.

KALBİ SAĞLIKLI TUTAR

Chia tohumları hem çözünür hem de çözünmez lif içerir. Bu lifler kalbinizin işleyişini iyileştirebilir. Chia tohumlarını düzenli olarak tüketmek kalbinizi sağlıklı tutabilir ve kalp rahatsızlıklarını önleyebilir.

Limonlu su tek başına iyidir ama içine chia tohumu ekleyerek daha da güzelleştirebilirsiniz. Bu içecek kilo vermenize, vücudu toksinlerden arındırmanıza, kalp fonksiyonlarını iyileştirmenize ve birçok hastalığı uzak tutmanıza yardımcı olabilir. Deneyin ve sonuçları kendiniz görün. Chia tohumları ise lif, B vitamini, kalsiyum, omega-3 yağ asitleri, protein ve magnezyum açısından zengindir. Düzenli olarak bir bardak ılık limonlu chia tohumlu su içmek mevsimsel sorunları uzak tutabilir.

Yapılışı

Bir bardak suya bir dilim limon ve bir tatlı kaşığı chia tohumu atarak içildiğinde tok tutma oranı oldukça artıyor. Bu yöntemle kilo vermek çocuk oyuncağı oluyor. Ayrıca bu karışım cildinizin rahat nefes almasını ve gergin kalmasını sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN