Bu bitkiler beyni adeta resetliyor! Yeniden doğmuş gibi bir beyinle güne başlamak için mutlaka tüketin

Bu bitkiler beyni adeta resetliyor! Yeniden doğmuş gibi bir beyinle güne başlamak için mutlaka tüketin

İlerleyen yaşlarda gerilemeye başlayan beyin fonksiyonlarını geliştirmek için pek çok farklı yöntem tavsiye ediliyor. Bilişsel sorunlar ve yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla beyin sağlığına dikkat edilmesi ve son derece önemlidir. Beyin sağlığını geliştirmek için doğal bitkilerin faydalarından yararlanmanız gerekiyor. Hem geleneksel hem de modern tıbbın bir araya gelmesi ile birlikte bu bitkilerin faydası da gözleri önüne seriliyor. İşte beyni resetleyen o bitkiler…

Vücut sağlığı kadar beyin sağlığına da dikkat çeken uzmanlar hafife alınmaması gereken bir durum olduğunu sık sık vurguluyor. Günlük hayatta tükettiğiniz yiyeceklerle beyin sağlığının desteklenebildiği görülürken uzmanlar bu bitkileri tavsiye ediyor. İşte beyni resetleyen o bitkiler…

BEYNİ RESETLEYEN BİTKİLER

Adaçayı Yağının Faydaları Nelerdir? Adaçayı Yağı Ne İşe Yarar? - Sağlık Haberleri

Adaçayı

Hafızayı güçlendirme etkisine sahip olan adaçayı, alzheimer hastalığına karşı olumlu etkiler sağlamaktadır. Beyin sağlığı için son derece önemli bir yere sahip olan adaçayı beyin için önemli olan asetilkolin maddesini içermektedir. Bu nedenle hafıza testlerinden önce mutlaka tüketilmesi önerilir.

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar? - Büyük Anadolu Hastanesi

Biberiye

Biberiyenin yemekleri tat katmasının yanı sıra içerisinde bulunan antioksidan maddeler ile birlikte beyni yenilediği bilinmektedir.

Cezayir Menekşesi Nasıl Yetiştirilir: Evde Adım Adım Bakımı - Yemek.com

Cezayir Menekşesi

Cezayir menekşesi Tohum ve yaprak kısımlarının Alzheimer ilaçlarının ana maddelerinden biri olarak kullanıldığı biliniyor. Alzheimer ilaçlarında yer alan vincamine içeriği ile birlikte beyin sağlığına son derece yararlı olmaktadır.

Reyhan Bitkisinin Hiç Duymadığınız Mucizevi Faydaları - Yemek.com

Reyhan

Hafızayı güçlendirmeye etki sağlayan bir diğer bitki ise reyhan olarak karşımıza çıkmaktadır. Pek çok yemeğin içerisinde dahil edilen reyhan hafızayı güçlendirirken aroması ile de farklı bir tat katıyor.

Bitkilerin insan vücudu üzerindeki etkileri dikkat çekerken beyin hücrelerinin serbest radikallere karşı zararlı etkilerini en aza indirdiği biliniyor. Bu bitkilerin yanı sıra yaban mersini, çilek, avokado gibi antioksidan açısından zengin besinler de hafıza ve bilişsel fonksiyonları güçlendirmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN