Bu çayda sütten 25 kat daha fazla kalsiyum var! Bedava olduğu için kimse bu yaprakların reklamını yapmıyor

Bu çayda sütten 25 kat daha fazla kalsiyum var! Bedava olduğu için kimse bu yaprakların reklamını yapmıyor

Uzmanlar kalsiyumun vücuda faydalarını öve öve bitiremiyor. Peki kalsiyum yönünden en zengin bitkilerden birinin dut yapağı olduğunu biliyor muydunuz? Size vereceğimiz tarifle dut yaprağı çayı için vücudunuz bayram etsin...

Kalsiyumun; kas büyümesi ve kasların gerginliği, enerji üretimi, kanın pıhtılaşması, sinir iletimi ve kalbin düzenli çalışmasında da önemli görevleri vardır. Kalsiyum denilince de her zaman aklımıza genellikle süt gelir. Peki haberimizde paylaştığımız doğadan gelen bu mucizevi besinin içinde sütten daha fazla kalsiyum olduğunu biliyor musunuz?

İpek böceğinin tek yiyeceğinin dut yaprağı olduğunu biliyor muydunuz? Ancak dut yaprakları aynı zamanda sayısız rahatsızlık için en yaygın kullanılan doğal ev ilaçlarından biridir. Hatta birçok edebiyat eserinde de yer almıştır. Dut yaprağının birçok kişi tarafından kutlanmasının nedenlerinden biri, sahip olduğu zengin beslenme ve sağlık özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Koreliler, Japonlar ve Çinliler, bitkiyi geleneksel tıpta çeşitli sağlık koşulları için bir tonik olarak kullandılar.

Siz de, aşağıdakiler arasında değişen rahatsızlıkları tedavi etmek için değerli tıbbi değerlerden ve özelliklerden yararlanabilirsiniz:

  • Zayıf görüş
  • Uykusuzluk hastalığı
  • Diyabet
  • Cilt koşulları
  • Enflamasyon
  • Yüksek kolesterol seviyeleri

Bu sağlık yararlarını ve daha fazlasını elde etmenin basit bir yolunu mu arıyorsunuz?

DUT ÇAYI TARİFİ

  • 2 yemek kaşığı kuru dut yaprağı
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı bal isteğe göre tatlandırmak için

Ayrıca taze dut yaprağı ile dut yaprağı çayı demleyebilirsiniz. Taze dut yaprakları olan bir tencereye dört bardak soğuk su ekleyin ve ocakta 10-15 dakika hafifçe ısıtın.

shutterstock-134242547.jpg

DUT YAPRAĞI ÇAYININ FAYDALARI

1. BİR ANTİOKSİDAN VE MİNERAL SANTRALİ

Dut yaprakları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı temel mineraller açısından zengindir:

  • Demir
  • Fosfor
  • Magnezyum
  • Kalsiyum
  • Çinko

Buna ek olarak, yaprak güçlü miktarlarda beta karoten ve askorbik asit içerir. Antioksidanlar esas olarak vücuttaki serbest radikallerden vücut hücrelerinden kurtulmaya yardımcı olmak için gereklidir. C vitamini (askorbik asit), iltihaplanmayı, kas dejenerasyonunu, kardiyovasküler durumları ve hatta kanseri önlemede harikalar yaratır. Aynı zamanda, özellikle stresli olduğunuzda veya depresyondan muzdarip olduğunuzda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamindir. Cilt hücrelerinin sağlıklı gelişimi için de C vitamini gereklidir. Beta karoten ise göz ve cilt sağlığının iyileştirilmesi için hayati öneme sahiptir. Bu vitamin genellikle soğan ve havuç gibi pigmentli sebzelerde bulunur.

2. KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUR

Dut Yaprağı, zengin bir gallik asit kaynağıdır. Bu asit, Tip 2 Diyabetin önlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Bitki, yemekten sonraki ilk birkaç saat içinde etkilidir. Dut yaprağının kan şekerini düşürmesi onu Tip 2 Diyabet için mükemmel bir ev ilacı yapar.

3. ANTİ-İNFLAMATUVAR ETKİLER

Bilim adamları ve araştırmacılara göre, dut yaprağı vücudun iltihaplanmaya neden olan bileşiklere tepkisini engellemeye yardımcı olur. Bu, bir fincan dut yaprağı çayı içmenin artriti önleme/tedavi etmede kullanışlı olacağı anlamına gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN