Bu diyette istediğinizi yiyebilirsiniz! Suçluluk duygusu duymadan sağlıklı beslenmek mümkün

Bu diyette istediğinizi yiyebilirsiniz! Suçluluk duygusu duymadan sağlıklı beslenmek mümkün

Tüm dünyada konuşulan yeni trend, 'dirty wellness' (kirli sağlık), hepimizin faydalanabileceği dengeli, suçluluk duygusundan uzak bir sağlık yaklaşımının mümkün olduğunu ortaya koyuyor. İşte detaylar...

Sağlıklı yaşam, kişinin bedeni ve zihniyle olumlu bir ilişki geliştirmesiyle ilgili. Çoğu insan kusursuz sağlıklı yaşama erişemez. Herkes için gri alanların olduğunu bilmek bizi 'dirty wellness' (kirli sağlık) akımına götürüyor.

Bütünsel sağlık ve beslenme koçu Joan Abebe, konuyla ilgili olarak, "Sağlıklı yaşam çok kişisel bir yolculuk ve herkese uyan tek bir yaklaşım herkeste yankı uyandırmıyor. Aşırı katı bir yaklaşım, istemeden de olsa strese ve başarısızlık duygularına katkıda bulunabilir. Bana göre gerçek wellness, kişinin bedeni ve zihniyle esneklik ve kendine şefkat içeren olumlu bir ilişki geliştirmesidir" dedi.

SAĞLIKLI YAŞAM, KİŞİSEL BİR YOLCULUK

Hamburger yemeyi seven sadık bir pilatessever olabilirsiniz, sabahları smoothie içebilir ve akşamları da arkadaşlarınızla bir kova patlamış mısırı bitirebilirsiniz. Gerçek sağlık, kısıtlama veya mükemmellik değil, sizin için işe yarayan bir dengeyi bulmakla ilgili.

Sağlıklı yaşamın bazı yönleri gerçekten çekici olabilirken, bazıları çekici gelmeyebilir. Joan Abebe, şunları ekledi: "Biyo-bireyselliğe, yani bir kişi için işe yarayan şeyin bir başkası için uygulanabilir ya da uygun olmayabileceği fikrine sıkı sıkıya inanıyorum. Müşterilerime sık sık sağlıklı yaşamın son derece kişisel bir yolculuk olduğunu hatırlatırım ve kendilerine uygun gelen uygulamaları seçip, uymayanları bir kenara bırakmanın kesinlikle sorun olmadığını anlatırım."

ÇİZGİLERİ BULANIKLAŞTIRMAK SORUN DEĞİL

Habertürk'te yer alan habere göre, bu akımdaki önemli nokta şu: Sağlık, katı kurallar veya kısıtlayıcı önlemlerle ilgili değil, daha ziyade yaşamınızı iyileştiren sürdürülebilir alışkanlıklar yaratmakla ilgilidir. Bu, bilinçli yemek yemekten uykuyu önceliklendirmeye veya stresi azaltan aktiviteleri birleştirmeye kadar her şey anlamına gelebilir. Bu yetkilendirmeyle ilgili, kısıtlamayla değil.

Dolayısıyla bir dahaki sefere sağlıklı yaşam rutininize bağlı kalma konusunda endişeleniyorsanız, bu çizgileri biraz bulanıklaştırmanın sorun olmadığını unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN