Bu dört besini yiyenin yüzü hep gülüyor! Prof. Dr. Canan Karatay 'Mutluluğun formülü bu 4 besinde' diyerek açıkladı

Bu dört besini yiyenin yüzü hep gülüyor! Prof. Dr. Canan Karatay 'Mutluluğun formülü bu 4 besinde' diyerek açıkladı

Günlük hayatımızda enerjimiz anlık olarak düşebiliyor. Zorlu iş temposu ya da kalabalık ortamlar bizi gerebiliyor ve mutsuz bir moda geçirebiliyor. Bu tarz durumlarda tükettiğiniz besinler oldukça önemlidir. Besinler size mutluluk hormonu salgılayarak size enerji verir. Bu dört besini yiyenin yüzü hep gülüyor! Prof. Dr. Canan Karatay, mutluluğun formülünü paylaştı. Bunları sakın mutfağınızdan eksik etmeyin. İşte Canan Karatay'ın 'Mutluluğun formülü bu 4 besinde' dediği yiyecekler...

Tükettiğiniz yiyeceklerin mutluluğunuzu etkilediğini biliyor musunuz? Gün içerisinde iş temposu, koşturma, bir yerlere yetişme durumlarında vücut yorulur ve mutsuz bir görünüme bürünür. Bu tarz durumlardan kurtulmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Bu dört besini yiyenin yüzü hep gülüyor. Sağlıklı beslenme üzerine verdiği ezber bozan tavsiyeleri ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan reçetesini paylaştı. Karatay 'Mutluluğun formülü bu 4 besinde' diyerek açıkladı. Bunları mutfağınızdan eksik etmeyin. İşte mutluluk veren 4 besin...

CANAN KARATAY MUTLULUĞUN FORMÜLÜNÜ PAYLAŞTI

Türkiye'de sağlıklı beslenme konusunda uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamasında evde yapılmış turşu, şalgam suyu, sirke ve yoğurdun mutluluk hormonu ürettiğini belirtti.

hghhghh.jpg

Prof. Dr. Karatay, yaptığı açıklamada, "Turşu, şalgam suyu, sirke ve yoğurt gibi gıdalar, içerdikleri yararlı mikroorganizmalar sayesinde bağırsak florasını düzenler ve serotonin hormonu üretimini artırarak mutluluk hissi yaratır. Bu yüzden, bu gıdaların tüketilmesi sadece sağlığımız için değil, aynı zamanda ruh halimiz için de önemlidir" dedi.

BU DÖRT BESİNİ MUTFAĞINIZDAN EKSİK ETMEYİN

Ayrıca, evde yapılan turşu, şalgam suyu, sirke ve yoğurdun, hazır gıdalardan daha sağlıklı olduğunu belirten Karatay, "Evde yapılan bu gıdaların içeriği tamamen kontrol altında tutulabilir ve herhangi bir koruyucu veya katkı maddesi eklenmeden yapılabilir. Bu da sağlığımız için daha faydalıdır" diye ekledi.

ghhhghg.jpg

Uzman Canan Karatay'ın bu açıklamaları, sağlıklı beslenme konusunda vatandaşlar arasında bilincin artmasına ve evde yapılan gıdaların tüketiminin yaygınlaşmasına yardımcı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN