Bu Gıdalar Hızlı Kilo Verdiriyor! İşte Hızlı Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 10 Sağlıklı Gıda

Bu Gıdalar Hızlı Kilo Verdiriyor! İşte Hızlı Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 10 Sağlıklı Gıda

Diyet ve egzersiz, bir kişinin zindeliğinde önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, bazı gıdaların yağ yakmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Peki hızlı kilo vermenize yardımcı olacak gıdalar hangileridir?

Birçok insan kilo vermeye çalışıyor, ancak bazılarında kaybolmayan kalıcı karın yağları var. Önemli organlarınızı koruduğu için belinizin çevresinde belirli bir miktarda yağ gerekli olsa da, aşırı yağ kalp krizi ve felç gibi büyük sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir.

BU GIDALAR HIZLI KİLO VERDİRİYOR! İŞTE HIZLI KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLACAK 10 SAĞLIKLI GIDA

resized-ec8bc-08e6d4da75220490.jpg

1. YOĞURT

Tam yağlı yoğurdun içerdiği konjuge linoleik asit (CLA) yağ yakımını hızlandırırken, yoğurtta bulunan probiyotikler kilo kaybı için önemli olan faydalı bağırsak bakterilerini teşvik eder. Hepsi yoğurtta bulunan amino asitler, D vitamini ve kalsiyum da yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olabilir.

avokado.webp

2. AVOKADO

Avokado, yüksek B6 vitamini içeriği nedeniyle kilo verme diyetinde sıklıkla yer alır. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyen herkes için vazgeçilmez bir besin olduğu da kesin.

qgsexpht.jpg

3. TARÇIN

Tarçın açlığı azalttığı, kan şekeri seviyelerini yönettiği ve metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Bütün bunlar vücudun yağ depolayamamasına katkıda bulunur.

taze-ve-bozuk-yumurta-nasil-anlasilir-a060acf9-0979-48a7-9faa-f964ce6dcdc3.jpg

4. YUMURTA

Yumurtalar, kilo vermenize yardımcı olabilecek protein açısından yüksektir. Kilo vermeye çalışıyorsanız, kahvaltıda yumurta, güne başlamak için iyi bir yol olabilir. Bunun nedeni, proteinin yüksek kaliteli protein yedikten sonra %30'a kadar artabilen metabolik hızı arttırmasıdır.

17-biber3.jpg

5. BİBER

Biberlerin metabolizmayı ve vücudunuzun enerjiyi kullanma hızını hızlandıran ve metabolizmayı teşvik etmeye yardımcı olabilecek termojenik bir etkisi vardır. Biberler, en sevdiğiniz yemeklerden bazılarına ekleyerek kolayca diyetinize dahil edilebilir.

yaban-mersini-nedir.webp

6. YABAN MERSİNİ

Birçok insan yaban mersini diğer meyvelere tercih eder çünkü su içeriği yüksektir ve tatlılıktan ödün vermeden şekerleri daha düşüktür. Yaban mersini kilo vermenize yardımcı olabilir, özellikle göbek yağını.

5efd226745d2a04258b7aa8f.webp

7. TAM TAHILLI ÜRÜNLER

Lif bakımından zengin kepekli tahıllar kilo vermeye, sindirime ve kan şekeri seviyelerine yardımcı olabilir. Yulaf, kinoa, esmer pirinç, tam tahıllı ekmek ve tahılların tümü iyi yağ yakan yiyeceklerdir.

yesil-cayin-faydalari-af412d0c-49ca-44da-80b5-4a2e862266f8.jpg

8. YEŞİL ÇAY

Yeşil çay uzun zamandır en etkili yağ yakıcı içeceklerden biri olarak kabul ediliyor. Metabolizmaya yardımcı olan epigallocatechin gallate (EGCG) gibi antioksidanlarda yüksektir ve ayrıca egzersizden önce tüketildiğinde metabolik hızı ve yağ yakımını artırabilen az miktarda kafein içerir.

brokoli-nedir-brokolinin-faydalari-nelerdir-brokoli-nasil-yenmeli-brokoli-fotograflari-1-gelgez.jpg

9. BROKOLİ

Brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanası gibi, vücudunuzun yağ yakmasına yardımcı olan lif ve minerallerde yüksektir. Brokoli ayrıca hem eklem sağlığı hem de kilo kaybı için faydalı olan kalsiyum bakımından yüksektir. Besinleri emmek için size en iyi fırsatı sunduğundan, brokoliyi buharda pişirmek, tam yağ yakma faydalarını elde etmek için en iyi yaklaşımdır.

somon-baligi-1529925.jpg

10. SOMON

Somon, omega-3 yağ asitleri bakımından yüksek yağsız bir proteindir, bu da onu bu besinlerin mükemmel bir kaynağı yapar ve vücudun onu sindirmek için daha çok çalışması gerektiğinden kilo kaybı için faydalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN