Bu gıdalar ömrünüzden ömür götürüyor! İçeriğini duyunca bir daha ağzınıza sürmeyeceksiniz: İşte yaşam süresini azaltan 10 besin

Bu gıdalar ömrünüzden ömür götürüyor! İçeriğini duyunca bir daha ağzınıza sürmeyeceksiniz: İşte yaşam süresini azaltan 10 besin

Market raflarında boy boy dizili duran ve birçoğumuzun evinden eksik etmediği bu gıdalar ömrünüzden ömür götürüyor. Yapılan araştırmalar insan sağlığı için resmen zehir niteliği taşıyan gıdaları ortaya koydu. İşte yaşam süresini azaltan 10 besin…

İnsan sağlığı için zararlı olan birçok besin bulunuyor. Ancak bunlar arasından 10 tanesi var ki onlar resmen zehir. Bu besinleri yiyenler hem sağlıklarından hem de ömürlerinden oluyor. Çünkü bu besinler insan ömrünü azaltıyor…

İNSAN ÖMRÜNÜ AZALTAN BESİNLER

MARGARİN

En tehlikeli yağlar arasında olan margarinleri hiçbir şekilde tüketmemek gerekiyor. İçerisinde birçok yağ olan margarinlerin katı hali alması için ayrıca karbon ekleniyor. Bu maddeler de insan sağlığına önemli zararlar vererek, kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıklara neden oluyor. Antioksidan özelliği bulunmayan margarinler, iyi huylu kolesterolü düşürüyor, insülin direncini de artırıyor.

SALAM VE SOSİSLER

Et ürünü gibi görünen salam ve sosisler aslında katkı maddeleriyle oluşturulmuş işlenmiş etlerdir. Bu yüzden de sandığımız gibi normal etle hiçbir bağlantısı yoktur. Bu ürünlerin yapımında kullanılan katkı maddeleri direkt olarak mide kanseri ve kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilmiştir. Yapılan bazı araştırmalar, günde sadece 40 gram salam ve sosis tüketenlerde diyabet riskinin yüzde 42 arttığını göstermektedir. Ayrıca çocukluk çağı lösemileriyle de ilişkili olduğu düşünülen gıdaların başında geliyor.

insan-omrunu-azaltan-besinler-1.jpg

BULYONLAR

Et suyu gibi gösterilen bulyonların da tıpkı salam ve sosisler gibi et ile hiçbir alakası yok. Bulyonlarda bulunan monosodyum glutamat, oldukça tehlikeli bir madde ve beyin hasarına yol açıyor. Monosodyum glutamat, yalnızca bulyonlarda değil hamburger köftelerinde de kullanılabiliyor.

PATATES KIZARTMASI VE CİPS

Bitkisel sıvı yağda kızartılan patates, tam bir kanserojene dönüşüyor. Bu yüzden kızartmaların her türlüsünden uzak durmak gerekiyor. Aynı şekilde cipslerde uzak durulması gereken besinlerden. Öyle ki içinde aklınızın alamayacağı kadar katkı maddesi bulunuyor. Bu besinleri tüketenlerin erken yaşta kalp ve kanser hastalığına yakalanma riski artıyor.

GAZLI VE ŞEKERLİ İÇECEKLER

Dünya üzerinde en fazla tüketilen içeceklerden olan kola ne yazık ki yüksek oranda şeker içeriyor. Az şekerli içeceklerde ise tatlandırıcı kullanılıyor. Bunlar da metabolik sendrom ile diyabet riskini artırıyor. Ayrıca kolanın içerisinde kafein bulunabiliyor. Günde sadece bir kola tüketimi bile kalp krizi riskini 1.4 kat artırabiliyor. Diğer gazlı içecekler ve soğuk çaylarda da aynı tehlike söz konusu.

insan-omrunu-azaltan-gidalar.jpg

HAZIR BESİNLER

Pizza, hamburger gibi hazır gıdalar rafine un ve işlenmiş etlerden hazırlandığı için uzak durulması gerekenlerden.

MEYVE SULARI

Sağlıklı gibi gösterilen meyve suları aslında meyve suyu değil ağır metal. Ürünlerin etiket içeriklerini incelediğiniz zaman çoğunun meyve nektarı olduğunu, glukoz ya da früktoz şurubu kullanıldığını göreceksiniz. Bu ürünler dikkat eksikliği ve bilişsel fonksiyonların bozulmasına yol açabiliyor.

HAZIR KAHVELER

Pratik olduğu için tercih edilen 3’ü 1 arada kahveler tamamen içerisinde doymuş yağ olan kremadan oluşuyor. Aynı zamanda paketlerde topaklanmayı önleyen renklendirici gibi pek çok madde de bulunuyor.

insan-omrunu-azaltan-besinler-2.jpg

MISIR GEVREKLERİ

Hemen hemen her mutfağa giren ve çocukların üzerine süt dökerek yedikleri mısır gevrekleri de zararlı yiyecekler sıralamasında ilk ona girenlerden. Bunların içeriğinde ciddi oranda şeker, tatlandırıcı ve birden fazla katkı maddesi bulunuyor. Yapılan çalışmalar, mısır gevreklerinin diyabet ve hipertansiyon riskini ciddi şekilde artırdığını gösteriyor.

HAZIR ÇORBALAR

Yine hazır çorbaların içinde de pek çok katkı maddesi olduğu için uzak durmalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN