Bu hastalık Covid-19'dan bile daha ağır! Türkiye'de salgın devam ediyor... Acısı ve etkisi daha büyük...

Bu hastalık Covid-19'dan bile daha ağır! Türkiye'de salgın devam ediyor... Acısı ve etkisi daha büyük...

Türkiye'de etkisini göstere salgın gün geçtikçe büyüyor! Hastalardan gelen açıklamalara göre, acısı ve etkisi daha büyük. Hastane acilleri hastalarla dolup taşarken, Covid-19'dan bile daha ağır bir hastalık. İşte salgın hakkında tüm detaylar...

Hasta yoğunluğunda yaşanan artış sonrasında hastane acilleri tıklım tıklım doldu. Doktorlar tarafından açıklananlara göre, Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel hastalıkların yoğunluğu arttı. Açıklamalara göre, yeni salgın Covid-19'dan bile daha ağır...

GÜNDE EN AZ 100 HASTA GELİYOR

Covid-19 vakalarındaki artışın bir yana influenza ve mevsimsel virüslerin etkisinde artış olduğu görülüyor. Bağışıklığı düşük olanlarda riskin büyük olduğunu söyleyen doktorlar, bazı bölgelerde yoğun bakım ihtiyacının karşılanamadığını belirtti. Türk Tabibleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Açıklamalarında, sanki Covid-19 salgınının en yoğun günlerinin geri geldiğini belirtti. Günde en az 100 hasta geldiğini ifade etti.

korona-lj9f.webp

ÇOK KÖTÜ BİR SALGIN

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Alp Kılınç, hastalık hakkında bilgilendirmede bulundu. Havada çok kötü bir salgın olduğunu söyleyen Kılınç; asansöre, vapura, metroya ve kapalı yerlerde dikkatli olmasını önerdi.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Hastalığın pençesine düşen Kılınç, ilk başlarda etkisini göstermediğini fakat, dört gün içerisinde başladığını belirtti. Hastalık belirtileri olarak ise; vücut ağrısı, boğaz yanması, öksürürken yüreğinizin yerinden çıkması, halsizlik, bitkinlik, bir anda gelen titremeler ve gece öksürükten - terlemekten uyuyamamak.

cold-and-flu-season-scaled.jpeg

MASKE SEZONU AÇILDI

Covid-19'dan bile ağır bir hastalık olduğunu söyleyen Kılınç, dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti. Hastalığın Covid-19'la aynı olmadığını söyleyerek, acısının ve etkilerin daha büyük olduğu paylaşıldı. Özellikle toplu taşımalarda maske takılması önerildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN