Bu Karışımlı Çayın Bir Tek Ölüme Çaresi Yok! Bunu İçenler Hastane Yolunu Unutuyor

Bu Karışımlı Çayın Bir Tek Ölüme Çaresi Yok! Bunu İçenler Hastane Yolunu Unutuyor

Ülkemizde çay denince akan sular durur. En çok tükettiğimiz içeceklerden olan çay artık kültürümüzle özleşmiş halde. Peki hiç portakallı çay içtiniz mi? Yanlış duymadınız evet portakallı çay. Ne alaka diyeceksiniz ancak portakallı çayın faydalarını duyunca normal çayı bırakacaksınız. Portakal içeriğinde bulundurduğu C ve D vitaminleriyle vücudu tam anlamıyla korur. Bide çayla birleşimi demeyin halinize. İşte inanılmaz etkili portakallı çayın faydaları...

Misafirlikte, dışarıda yada gezide hiç fark etmez her yerde illa çay içmek isteriz. Çaya olan sevgimiz ve içme isteğimiz hiçbir zaman eksilmez. Sağlık açısından çok çay tüketimi kansızlığı neden olabiliyor. Ancak portakallı çay ile bambaşka seviyelere ulaşacaksınız. Portakallı çay sizi tüm hastalıklardan korur hatta vücudunuzu zımba gibi yapar. Peki bu portakallı çayda ne, nasıl yapılır? İşte duyunca normal çayı bırakacağınız portakallı çayın tarifi ve faydaları...

BU ÇAY BAMBAŞKA

Eminimki her türlü çayı içmişizdir ancak portakallı çay bambaşka bir şey. Bu çayla grip ve bulaşıcı hastalıklardan korunursunuz. Birde tarçında eklerseniz tüm vücudu zımba gibi yapar. Böbrek taşı olsun kabızlık ve hatta ishal gibi tüm hastalıklara iyi gelmekte.

a4-5.png

GRİPTEN CİLT SAĞLIĞINA KADAR FAYDA SAĞLIYOR

Her mevsim değişiminde mutlaka hasta oluruz. Uzmanlarda bu griplere yakalanmamız için günlük olarak D ve C vitamini almamızı böylece bağışıklık sistemimizi güçlendirmemizi önerir. Portakalda hem içeriğinde bulundurduğu D ve C vitamini hem de kan basıncını dengeler. Aynı zamanda kansızlık tedavilerinin vazgeçilmezidir.

Portakallı karşım ile kalp sağlığı sorununa son. Bu karışım içeriğinde bulundurduğu mineral ve vitaminler sayesinde vücudu dinç ve sağlıklı tutar. Aynı zamanda cildi yenileyerek pürüzsüz bir hale getirir.

TARÇIN İLE DENEYİN

Portakallı çayınızı içerken mutlaka yanına bir çubuk tarçın ekleyin. Eğer düzenli olarak bu karşımı tüketirseniz vücudunuzdaki toksin ve virüs birikimlerini söküp atarsınız. Aynı zamanda tarçın ile ağzınızda oluşan yaralar hızlıca iyileşir ve mide asidiniz dengelenir. Bu karışım ile kabızlık ishal gibi hastalıkları çabucak atlatırsınız.

a9-27.jpg

PORTAKALLI ÇAY NASIL YAPILIR?

  1. Taze portakal kabuğu kullanıyorsanız, bunları 1 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Kurutulmuş kullanıyorsanız havanda ezin.
  2. Suyu ve portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve kaynatın.
  3. Kaynamaya başlayınca içine çubuk ya da toz tarçını ekleyip 10 dakika kadar kaynatın.
  4. Kabukları süzdükten sonra çayı hafifçe soğumaya bırakın.
  5. İçmeden önce dilerseniz biraz bal ekleyebilirsiniz.

a6-40.jpg

PORTAKAL ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Yatmadan önce bir bardak içilen portakal çayı vücudun gün boyu aldığı zararlı toksinlerden arınmasını sağlar.
  • Gün boyu yaşanan yoğun iş temposunun yol açtığı stres ve depresyon için portakal çayı en ideal olanıdır. Sinir hücrelerini yatıştırarak stres hormonun seviyesini düşürür.
  • Sıklıkla romatizmal rahatsızlıklarda görülen eklem ağrıları içinde doğal ilaçtır.
  • Kansızlık çekenler ancak aynı zamanda çay severler için de faydalıdır. Portakal çayı hem demir emilimini artırır. Hem de kandaki iltihabı temizler.
  • Akciğer ve karaciğerin kendini yenilemesini sağlar. İşlevselliklerini artırır. Astım ve bronşite bağlı olan öksürüğü keser.
  • Cilt hücrelerini yenileyerek uzun süreli yaşlanmayı yavaşlatır. Karaciğerde toksin birikmesini önlediğinden akne ve sivilce oluşumunun önüne geçer.
  • Enfeksiyona bağlı gelişen grip ve nezlenin neden olduğu komplikasyonları azaltır. Boğaz ve ağız içinde enfeksiyonlu hücre sayısını azaltır.
  • Yüksek oranda lif içeren portakal sindirim sistemini yeniler. Bağırsakların çalışma fonksiyonunu hızlandırarak yağ birikmesini engeller. Zayıflamak isteyenler için idealdir.
  • Doğal şeker içeren portakal çayını şeker hastalıkları da rahatlıkla tüketebilir. Kandaki şeker oranını dengeler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN