Bu Lezzetli Tropikal Meyve, Dana Etinden Daha Fazla Demir ve Potasyum İçeriyor! İşte Her Derde Deva O Meyve

Bu Lezzetli Tropikal Meyve, Dana Etinden Daha Fazla Demir ve Potasyum İçeriyor! İşte Her Derde Deva O Meyve

Vücudumuzun genel sağlığı için, mümkün olduğunca çok vitamin ve mineral tuz içeren besleyici gıdalar almak oldukça önemli. Özellikle çok yakında gelecek olan aşırı sıcaklar döneminde terlemeye bağlı olarak kaybettiğimiz su ve mineral tuzları geri kazanmalıyız.

Sağlıklı bir diyet sayesinde, sağlık açısından sorunlar yaşamamak ve günü en iyi şekilde karşılayabilmek için kendimizi doğru şekilde yenilemek mümkündür. Çeşitli önemli maddeler arasında demir, birçok nedenlerle belirleyici bir rol oynar. Öncelikle oksijenin vücudun geri kalanına taşınmasında faydalı olan hemoglobin ve kas lifleri için önemli olan miyoglobin üretiminde kullanılır.

Önerilen günlük gereksinim 10 ila 12 miligram arasındadır; bu değer yaşam tarzına, yaşa veya herhangi bir patolojiye göre değişebilmektedir. Ferritin ve demir seviyelerinde eksiklik olup olmadığını ancak kan testleri ile anlamak mümkündür.

1-007.jpg

BU LEZZETLİ TROPİKAL MEYVE DANA ETİNDEN DAHA FAZLA DEMİR VE POTASYUMA SAHİP

Hem bitkisel hem de hayvansal kaynaklı bazı gıdaların alımıyla bu minerali depolamak mümkündür. Çoğu zaman, özellikle bazı bitkisel gıdalarla ilgili olarak, daha fazla demir elde etmek için, C vitamini açısından zengin diğer gıdaları birleştirmek iyi bir çözüm olabilir.

Bu minerali, tek uygun alternatif olduğuna inanarak, ızgara veya tavada bir dilim dana eti yiyerek doldurmaya alışkınız. Bu et, protein kaynağı olmasının yanı sıra 100 gram üründe yaklaşık 0,83 gram demir içermektedir. Bununla birlikte potasyum, fosfor, magnezyum, B12 vitamini ve folat açısından da zengindir. Aynı zamanda lezzetli ve açgözlü meyvelerin yanı sıra yüksek miktarda mineral içeren çeşitli yemekler de vardır.

HİNDİSTAN CEVİZİ FAYDALARI

Kuru meyve, kuş üzümü, yaban mersininin yanı sıra ünlü tropik bitkinin meyvesi olan hindistan cevizi, dana etinden daha fazla demir ve potasyum içerir.

Hindistan cevizi suyunun canlandırıcı ve susuzluğu giderici özellikleri ile ünlüdür ve yaşlanmaya karşı bir müttefik olduğu söylenir. Yağ, yumuşatıcı nitelikleri sayesinde kozmetikte de yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu durumda, hamurunun 100 g başına yaklaşık 2.43 mg ve 100 g başına 356 g potasyum gibi önemli miktarlarda demir içerdiği görülmektedir. Ayrıca manganez, fosfor ve "iyi" kolesterolün artışını destekleyen bir madde olan laurik asit açısından da çok zengindir. Aynı zamanda, metabolizmanın ve sindirim süreçlerinin iyi çalışmasına yardımcı olacak bir yiyecek gibi görünüyor.

2-006.jpg

AŞIRIYA KAÇMAK FAZLA KALORİYE SEBEP OLABİLİR

Hindistan cevizi doğal olarak yemek için mükemmeldir, ancak kalori alımı göz önüne alındığında miktar olarak aşırıya kaçmamak daha iyidir. Taze yaz salatalarımızı zenginleştirmek veya orijinal bir risottoyu zenginleştirmek için de kullanabiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN