Bu Reçel Kanser ve Gastritin Önüne Geçebilir! İşte Her Derde Deva O Mucizevi Reçel

Bu Reçel Kanser ve Gastritin Önüne Geçebilir! İşte Her Derde Deva O Mucizevi Reçel

Dengeli bir diyet, aktif bir yaşam tarzının ardından önemli sağlık risklerini azaltmak için gereklidir. Kardiyovasküler hastalıklar ve kanserler, önemli risk faktörleri nedeniyle popülasyondaki başlıca ölüm nedenleridir. Yaş, cinsiyet ve aşinalık gibi bu faktörlerin bazıları değişmezken, diğerleri değişmez...

Bunları ortadan kaldırmak veya kontrol etmek bazen hayatımızı kurtarabilir. Örneğin, kolesterol, kan şekeri ve trigliseritlerde artışa yol açan yanlış bir diyet düşünün. Bu gibi durumlarda, bu yanlış alışkanlığa son vermek ve alışveriş sepetine sağlıklı yiyecekler koymak, sürekli fiziksel aktivite ile birlikte gerekli olabilir. Ancak kötü bir diyet, gastrit gibi rahatsızlıklara da yol açabilir.

Doğru bir diyet ve yaşam tarzı ile yüksek kolesterol ve kan şekeri ile savaşabilir ve kalbi koruyabilirsiniz.

haberici-003.jpg

BU REÇEL KANSER VE GASTRİTİ ÖNLEYEBİLİR

Doğru bir diyet ve yaşam tarzı ile yüksek kolesterol ve kan şekeri ile savaşabilir ve kalbi koruyabilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü, kardiyovasküler hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin çoğunun yaşam tarzı değişiklikleri ile önlenebileceğini belirtmiştir. Sağlık risklerini artırabilecek en kötü alışkanlıklar ise sigara, hareketsiz yaşam, stres ve yanlış beslenme alışkanlıklarıdır. Bu nedenle doymuş yağları azaltmak ve bunları bitki bazlı gıdalar ve kompleks karbonhidratlarla değiştirmek, tuz ve alkol alımını azaltmak esastır.

Meyve, sebze, balık ve tahıl tüketimini arttırmanın yanı sıra. Ayrıca, bir diğer temel husus, iyi kolesterolü artırmaya, trigliseritleri azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olabilecek fiziksel aktiviteyi ilişkilendirmektir. Hipertansiyon, kolesterol ve diyabet riskini azaltmak için yapılan bir araştırmaya göre basit bir yürüyüş, koşmaktan bile daha fazla yeterli olabilir.

haberici2-001.jpg

AHUDUDU REÇELİ

Doğanın sunduğu ürünler sayesinde sağlığımızı her gün sayısız riskten koruyabiliriz. Ayrıca, yiyeceklerin mevsimselliğini takip ederek vücuda ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlayabiliriz. Yaz meyveleri arasında Rosaceae familyasına ait ahududu kaçınılmaz. Bunlar aslında kalp sağlığı için değerli olan ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile korunan antosiyanin molekülleri içerir. Bu nedenle özelliklerini kaybetmeden güvenle donabilirler. Su bakımından zengindirler ve iyi bir lif ve C vitamini içeriğine sahiptirler.

Bu meyvelerden bol bol tüketmek isterseniz, dondurmanın yanı sıra lezzetli bir reçel de hazırlayabilirsiniz. Pişirme sayesinde ahudududa bulunan fenoller iki katına çıkar. Özellikle, yetkili bir kaynağa göre, kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabildiği görülen ellagik asit. Yani bunların oluşumu kanser hücrelerinin beslenmesi için gerekli olan kan damarlarının oluşumunu engelleyecektir. Son olarak, ellagitanninlerin gastriti giderebileceği görülüyor. Bu reçel, tümörü önleyebilir ve gastritin neden olduğu mide ekşimesine son verebilir, kahvaltımızın temeli haline gelebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN