Bu Yiyecekler Sağlığınız Üzerinde Önemli Rol Oynuyor!

Bu Yiyecekler Sağlığınız Üzerinde Önemli Rol Oynuyor!

Daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek ister misiniz? Tabii ki çok fazla egzersiz muhtemelen bunun bir parçası, ancak birçok sağlık sorununun merkezinde ne yediğimiz var. Bu birbirinden farklı harika gıdalar kalbinize yardımcı olabilir!

Bu haberimizde sizlere sağlıklı bir çok seçenek sunmak istiyoruz. Bu yiyecekler, kişinin sağlığı üzerindeki etkilerinden dolayı aslında harika yiyecekler olarak kabul edilir ve birçoğu aslında mükemmel lezzetlidir. İşte insan sağlığı açısından son derece faydalı o harika besinler.

PORTAKAL

Görünüşe göre herkes portakalların bir diyete biraz vitamin eklemek için harika bir seçim olduğunu biliyor. Portakallar sadece hoş bir tatlı meyve olmakla kalmaz, aynı zamanda C vitamini ve pektin ve potasyum gibi diğer minerallerle doludur. Harika bir atıştırmalık, güzel bir kahvaltı ve hatta lezzetli bir tatlı yaparlar!

KALE

Kale, artık ortadan kalkmayacak bir trend gibi görünüyor. Bu durum, oldukça yüksek bir besin içeriğine sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bu yeşillikler sadece kalp için harika değil. İçindeki omega-3 yağ asidi ve antioksidanlar ayrıca iltihabı azaltmaya ve beyin gücünüzü artırmaya yardımcı olabilir.

SARIMSAK

Sarımsak kalbiniz için harikadır. Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir. Bu da felç geçirme riskinin azalmasına neden olur. Şimdi, bir dahaki sefere dışarı çıktığınızda dışarıdan sarımsak almayı unutmayın.

DOMATES

Domatesler bu noktada birçok mutfağın temelini oluşturuyor. Sadece lezzet katmazlar, aynı zamanda hoş bir renk lekesi de eklerler. Sadece bakmak için güzel değiller. Yüksek miktarda A ve C vitaminleri, folik asit ve beta karoten nedeniyle gerçek bir süper besindirler, ancak başka bir süper gücü gizlerler. Bazı kanser türlerinin riskini azalttığı, hücreleri güçlendirdiği, kötü kolesterolü düşürdüğü ve kan pıhtılaşması riskini azalttığı söylenen Likopen adlı bir antioksidan içerirler.

ÇİKOLATA

Çikolata bu listedeki en sevdiğimiz yiyecek olabilir. Sadece ruh halini aydınlatmak ve damak zevki için bir zevk değil, aynı zamanda kalbiniz için de harikadır. Ama bitter çikolata olmalı. Doğru çikolata türünde hipertansiyona yardımcı olabilecek birçok flavanol bulabilirsiniz. Bu felç ve kalp krizi riskini azaltır.

MERCİMEK

Birçok baklagiller bir süper gıda olarak kabul edilebilir. Mercimek bunlardan sadece bir tanesidir. Belirli kanser türlerinin riskini azaltmaya ve kolesterol ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilirler. Çok miktarda demir ve potasyum ile gelirler. Ancak mercimekleri iyice pişirmek önemlidir. Çiğ mercimek, doğru şekilde hazırlanmadığında sindirim sisteminde ciddi sorunlara neden olabilecek bir protein olan lektin içerir.

BADEM

Badem her zaman elinizin altında olması gereken klasik bir atıştırmalıktır. Araştırmaların gösterdiği gibi hafızanıza yardımcı olabilirler, ancak sadece beyin için harika değiller. Badem çok sayıda sağlıklı, doymamış yağ içerir. Bu yağ, kötü kolesterole karşı yardımcı olabilir ve iyi türü artırabilir.

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini hemen hemen her yaş grubunun favorisidir. Antioksidanlarla doludurlar ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilirler. Yüksek tansiyon, felç ve hipertansiyonun önde gelen nedenlerinden biridir. Ancak yaban mersini daha fazlasını yapabilir. Kötü kolesterolü düşürmede harikalar! Atıştırmalık olarak, kahvaltıda veya tatlı olarak birkaç yaban mersini işinizi görecektir!

ZERDEÇAL

Zerdeçal, eski tıpta bir elyaftır. Kalp hipertrofisi riskini azaltmaya yardımcı olabilecek bir baharat olduğu için nedenini anlamak o kadar da zor değil. Körilerde yaygın bir bileşendir ve kurkumin içerir. Sabah smoothie'lerine de harika bir katkı olabilir.

CHİA TOHUMLARI

Chia tohumları, iyi bir sebepten dolayı gıda trendleri arasındadır. Bitki bazlı harika bir protein kaynağıdırlar, ancak ayrıca lif ve omega-3 yağ asitleri ile doludurlar. Böylece kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olabilecekleri için kalbinize önemli ölçüde yardımcı olabilirler. Ayrıca, insülin üretimini düzenlemede harikadırlar ve bu nedenle gün boyunca size yardımcı olurlar.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN