Bunu kimse bilmiyor! Bu çorba tüm ağrıları söküp atıyor... 1 kase için mucizeye anında tanık olun

Bunu kimse bilmiyor! Bu çorba tüm ağrıları söküp atıyor... 1 kase için mucizeye anında tanık olun

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklarda kendini gösterdi. Grip, öksürük. burun akıntısı, vücut ağrıları derken liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Haberimizde öyle bir çorbadan bahsedeceğiz ki bütün şikayetlerinizi söküp atacak...

Kimileri tarafından bırakın tadılmayı kokusuna bile katlanılamayan bir lezzet olan kelle paça çorbası kimileri için de asla vazgeçilemeyen bir iksir. Evet doğru tahmin ettiniz kelle paça çorbasından bahsediyoruz. Türk mutfağının vazgeçilmez şifalı çorbalarından biri olan kelle paça çorbası, tadının yanı sıra faydaları ile de kişilerin dikkatini çekiyor. Kelle paça çorbası içeriğindeki mineraller ve bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemik sağlığını koruyor. Kelle paça çorbasında bulunan kolajen sayesinde ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kıkırdak erimesi ve doku kaybı gibi problemlerin de büyük ölçüde önüne geçilmiş oluyor. Kelle paçanın ağrı kesici etkisi olduğunu söyleyen uzmanlar “Çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin kemik gelişiminde önemli rol oynayan paça çorbası, kasların güçlenmesi ve kemik ağrılarının azalmasında önemli rol oynuyor.

hcweb-0005-kelle-paca.webp

KELLE PAÇA ÇORBASININ FAYDALARI

  • Kelle paça çorbası kolajen, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. Bu yüzden kemik sağlığı için dost bir besindir. Özellikle kemik kırılması gibi problemler yaşayanlar tarafından tüketildiğinde kemiklerin iyileşme süreci daha hızlı gerçekleşmektedir.
  • Koyun, kuzu ve dana gibi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların baş ve ayak kısımları ile yapılan kelle paça çorbası kalori ve yağ oranı açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu çorba sadece yetişkinler tarafından değil büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar tarafından da tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır.
  • Paça çorbası vücuttaki bakteri ve enfeksiyonu temizleyen bir çorbadır.
  • Paça çorbası oldukça doyurucu bir çorbadır. 1 kase paça çorbası içtiğinizde almak istediğiniz pek çok vitamin ve minerali alabilirsiniz.
  • *Kelle paça çorbasının faydaları denildiğinde akla hemen kolajen geliyor. Kelle paçada bol miktarda bulunan kolajen proteini sayesinde kemik ve eklem ağrılarının önüne geçilir; cilt esneklik ve canlılık kazanır, yaşa bağlı kemik ve kıkırdak kaybı ile cilt kırışmasının önüne geçilmiş olur. Kolajen aynı zamanda tendonların, eklemlerin ve organların bir arada tutulmasını sağlamaya yardımcı olur.
  • Yüksek bir kaloriye sahiptir. Bu yüzden kilo almak isteyen kişiler tarafından tüketilmesi önerilir.
  • Sadece genç görünmek için değil, hücre hasarı durumunda da tüketilmelidir. İncinme, kırık, çatlak ve doku zedelenmesi yaşayanları kısa sürede iyileştirecektir.
  • Omega-3 bakımından bir hayli zengindir.
  • Protein içeriği ile diş ve ağız sağlığı için faydalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN