Bunu öğrenen erkekler bir daha asla kola içmeyecek! Öyle bir zararı ortaya çıktı ki: Kimsenin aklına gelmezdi!

Bunu öğrenen erkekler bir daha asla kola içmeyecek! Öyle bir zararı ortaya çıktı ki: Kimsenin aklına gelmezdi!

Günümüzde halen en fazla tercih edilen meşrubat türlerinin başında gelmekle birlikte her gün yediden yetmişe birçok kişi tarafından tüketilen kolanın sağlığa zararlı olduğunu uzmanlar her fırsatta dile getiriyorlar. Ancak kolanın başka bir zararı daha ortaya çıktı...

Gazlı içecekler genellikle susadığımızda, acıktığımızda veya tatlı sıvılar aradığımız zaman ilk tercihimizdir. Ancak aşırı gazlı içecek ve soda alımı vücuda çok zararlıdır. Pek çok insan bu "canlandırıcı içeceklerin" organlarına verdiği tehlikenin farkında değil.

Araştırmalar, gazlı içeceklerin, sağlığınızı tehdit eden yüksek miktarda şeker, kimyasallar ve gaz içerdiğini gösteriyor. Özellikle yapılan araştırmaların sonucuna göre kola tüketmek erkeklerde saç dökülmesine ve böyle kelliğe yol açtığı ortaya çıktı. İşte kola tüketmenin diğer zararları;

1. AŞIRI GÖBEK YAĞINA NEDEN OLUR

Gazlı içecekler vücudunuzdaki fazla yağı depolar. Bunun nedeni, vücudunuza kalori ekleyen, kilo veya obezite artışına neden olabilecek yüksek miktarda şeker içermesidir. Obezite ve fazla kilolu olmak, diyabet ve diğer hastalıklar için kırmızı bayraklardır.

2. YETERSİZ BESLENME

Aşırı miktarda gazlı içecek alımı, diyetinizi bozar. Protein, yağ, karbonhidrat ve vitamin alımınızı azaltır. Gazlı içecekler almak midenizi doldurur ve yemek yeme iştahınızı azaltır, bu da beslenmenizi olumsuz etkiler. Ayrıca daha az meyve ve meyve suları tüketmenizi sağlar, bu da vücudunuz ve genel olarak sağlığınız için büyük fayda sağlar.

carbonated.webp

3. DİŞ ÇÜRÜĞÜ VE RENK DEĞİŞİKLİĞİ

Şeker, dişlerinizin en büyük düşmanıdır çünkü onlara yavaş yavaş zarar verir. Gazlı içeceklerin düzenli olarak tüketilmesi, siz farkında olmadan dişlerinizin rengini bozar. Öyleyse neden mümkün olan her türlü diş macununu ve gargarayı kullandığınız halde dişlerinizin renginin hala aynı kaldığını merak etmişsinizdir. Gazlı içecek alımınızı azaltmayı deneyebilirsiniz. Şok edici bir gerçek de, ağzınızın şekerle beslenen ve dişlerinize zarar verebilecek bakteriler içermesidir. Gazlı içecekleri içtiğinizde ağzınıza şeker salarlar ve bu da diş çürümesine yol açar. Gazlı içecekler ayrıca dişlerinize zararlı asitler içerir.

4. DEHİDRASYON

Gazlı içecekler içerek kendimizi nemlendirdiğimizi düşünmemiz komik. Ne yazık ki gazlı içecekler, su ile desteklenmezse dehidrasyona neden olan kafein içerir. Bu içeceklerin tutarlı bir şekilde alınması, düşük su tutma ve metabolizmanızın bozulmasına neden olabilir.

5. DİYABET VE YÜKSEK KOLESTEROL RİSKİNİ ARTIRIR

Gazlı içecekler almaktan kaynaklanan yüksek şeker içeriği, vücudunuzu bu şekeri yağa dönüştürmeye zorlar. Bu yağ karaciğerinizde birikir. Bu sizi diyabet için yüksek risk altına sokar.

6. KALP HASTALIĞI RİSKİ

Obezite, yüksek kan şekeri, diyabet ve vücuttaki diğer hastalıklar kalp hastalığının belirtileridir. Bu, sağlıksız şekerin vücut tarafından aşırı alımından kaynaklanmaktadır. Çok fazla şeker almak, vücuda faydalı sağlıklı yemekler veya meyveler yemenizi engeller.

diyet-kolanin-zararlari-1520068659-7762.webp

7. EKLEM AĞRISI

Çok fazla gazlı içecek alımı vücuttaki kalsiyum seviyesini düşürür ve bu da kemikleri zayıflatır. Gazlı içecekler, kan dolaşımınızdaki kalsiyumu yutan ve kemiklerinizin kolayca kırılmasına neden olan fosfat üretir.

8. UYKUSUZLUK

Gazlı içeceklerde bulunan kafein, düzenli ve sağlıklı uykuyu engeller. Bunun nedeni adrenalin üretmesidir ve bu sizi bütün gece uyanık tutar.

9. BÖBREK HASTALIĞI RİSKİ

Gazlı içecek tüketenlerde böbrek taşı olma eğilimi vardır. Bu, aşırı şeker tüketimi ve dehidrasyondan kaynaklanan minerallerin birikmesinin bir sonucudur. Bu hastalık doğumdan daha acı verici. Böbrek hastalığına yakalanma riskini önlemek veya azaltmak için gazlı içecek tüketiminizi azaltmanız önemlidir.

10. ŞİŞKİNLİK

Gazlı içecekler gaz içerir. Bu gaz oluşur ve yavaş yavaş midede şişkinliğe neden olur. Midenizin rahatsız edecek kadar büyük olmasına neden olur. Aşırı gazlı içecekler almanın diğer tehlikeleri şunlardır: Kalp yetmezliği, kolon rektum kanseri, davranış sorunları, kısırlık, hafıza kaybı ve çok daha fazlası.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN