Burun tıkanıklığını anında açıyor! Denedikten sonra rahat nefes alacaksınız, işte basit sinüs açma yöntemi

Burun tıkanıklığını anında açıyor! Denedikten sonra rahat nefes alacaksınız, işte basit sinüs açma yöntemi

Burun tıkanıklığı nefes almayı zorlaştıran, kaliteli bir gün ya da uyku süreci geçirmeyi imkansız kılan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda da kişiyi, koku alma fonksiyonlarının zayıflaması, nefes alıp verme mekanizmasının sekteye uğraması gibi pek çok negatif etkiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Tıkalı bir burun ve tıkalı sinüsler eğlenceli değildir. Bu doğal tıkanıklık çözümlerini deneyin ve şimdi daha iyi nefes almaya başlayın.

Burun tıkanıklığı günlerce hatta haftalarca devam edebilen can sıkıcı bir durum olabilir. Burun tıkanıklığının (burun veya sinüs tıkanıklığı olarak da bilinir ) altında yatan birçok neden vardır, ancak yaygın inanışın aksine burun delikleri mukus tarafından tıkanmaz.

BURUN TIKANIKLIĞINI ANINDA AÇIYOR! DENEDİKTEN SONRA RAHAT NEFES ALACAKSINIZ, İŞTE BASİT SİNÜS AÇMA YÖNTEMİ

jxei0gn0.jpg

Tıkalı bir burun, esas olarak burun dokuları iltihaplandığında ortaya çıkar. Buna genellikle soğuk algınlığı ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonları veya farklı alerji türleri neden olur. 1 Hamilelik sırasındaki hormonal değişiklikler veya erektil disfonksiyon ilaçları ve antihipertansifler dahil bazı ilaçlar da buna neden olabilir. Erişkinlerde septum deviasyonu , genişlemiş konkalar gibi yapısal anormallikle veya nazal polipler tıkanıklık benzeri semptomlara neden olabilir. 1 Bu sorunlar kalıtsal olabileceği gibi bir yaralanmanın, kronik alerjilerin veya kronik sinüzitin sonucu olabilir. Kuru hava ve tütün dumanı tıkanıklığı daha da kötüleştirebilir. Bebekler ağızdan nasıl nefes alacaklarını bilmediklerinden, burun tıkanıklığı sorunlu hale gelebilir ve beslenme veya uyku sorunlarına neden olabilir. Çocuklar ayrıca, bazen cerrahi olarak çıkarılması gereken genişlemiş adenoidlerden burun tıkanıklığı alabilirler.

Burun tıkanıklığının nedenleri çoktur ve diğerlerinin yanı sıra şunları içerir:

  • alerjiler
  • Bazı ilaçlar
  • Kronik sinüzit
  • Sigara içmek
  • sapmış septum
  • Kuru hava
  • Büyümüş adenoidler veya konkalar
  • Hamilelik sırasında olduğu gibi hormonal değişiklikler
  • burun polipleri
  • Soğuk algınlığı ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonları
  • uyku apnesi

5de7a2057152d8379c9b794d.webp

Yaygın Tahriş Edici Maddelerden Kaçının

Soğuk algınlığı çekenler, duman ve güçlü parfümler gibi tahriş edici maddelerden kaçınmalıdır.

Su İçin

Soğuk algınlığını tedavi ederken susuz kalmamak, mukusun ince kalmasına ve akmasına yardımcı olabilir.

Sıcak Sıcak Bir Duş Alın

Buharı solumak hava yollarının açılmasına ve mukusun gevşemesine yardımcı olarak dışarı atılmasını kolaylaştırır.

Nemlendirici Kullanın

Serin bir buharlı nemlendirici, boğaz ağrısını hafifletmeye ve tıkanıklığı hafifletmek için hava yollarını açmaya yardımcı olabilir.

Sıcak Kompres İle Rahatlayın

Burnunuzu temizledikten sonra, tıkanıklığı gidermek için yüzünüze yaklaşık 15 dakika ılık bir bez uygulayın. Sıcak tutmak için gerektiği kadar yenileyin. Nemli havayı solumak da tıkanıklığı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN