Canan Karatay ekmek yerine o iki besini önerdi! Sabah akşam istediğiniz kadar yiyin, anne sütü kadar faydalı

Canan Karatay ekmek yerine o iki besini önerdi! Sabah akşam istediğiniz kadar yiyin, anne sütü kadar faydalı

Yaptığı açıklamalarla sürekli günden olan Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek yerine o iki besini önerdi! Sabah, akşam istediğiniz kadar yiyin. Bu iki besin anne sütü kadar faydalı...

Ünlü profesör Prof. Dr. Canan Karatay, vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamini karşılayabilen zeytin ve cevizin, sınırları olmadan günün her saatinde tüketilebileceğini vurguladı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR, KİLO VERDİRİYOR

nasil-kilo-verilir.jpeg

Zeytin ve cevizin, içerdikleri omega 3 ve E vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren etkileri olduğunu belirten Karatay, özellikle sonbahar aylarında taze ceviz tüketimini öneriyor. Cevizin aynı zamanda kabızlık problemlerine iyi geldiğini ifade ediyor.

Uzun süre tokluk hissiyatı sağlayan ceviz, kilo verme sürecinde olanların baş tacı olabilir. Lif içeriği ile tatlı krizlerini önleyen ceviz, enerji eksikliği ve şeker ihtiyacını karşılamak için ideal bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor.

Diyet sürecinde olanlar için vazgeçilmez olan zeytin, kahvaltılarda ihtiyaç duyulan yağı sağlayabilir. Ara öğünlerde ise 5 adet zeytinin yeterli olacağını belirtiyor.

ZEYTİNİN FAYDALARI NELER?

zeytinin-faydalari.webp

Zeytinin mide rahatsızlıklarını gidermede etkili olduğunu ve cilt kusurları için faydalı bir seçenek olduğunu vurgulayan uzmanlar, zeytinyağının E vitamini ve tekli doymamış yağ asitleri içerdiğini belirterek, serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlayarak kolon kanseri riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını ifade ediyor.

CEVİZİN FAYDALARI NELER?

cevizin-faydalari.webp

Cevizin de birçok faydası bulunuyor. Hafızayı güçlendirmesinden, depresyona karşı korumasına, sperm kalitesini artırmaktan, kansere karşı etkili olmaya kadar pek çok olumlu etkisi bulunuyor. Ancak, aşırı tüketimi böbrek taşına neden olabilir. Özellikle alerjik bünyeler için risk teşkil edebilir. Kabuklu yemişlere alerjisi olanlar dikkatli olmalı ve olası alerjik reaksiyonlara karşı tetikte olmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN