Canan Karatay en sağlıklı eti açıkladı... Kilosu cep yakıyor ama faydası saymakla bitmiyor

Canan Karatay en sağlıklı eti açıkladı... Kilosu cep yakıyor ama faydası saymakla bitmiyor

Ünlü Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı eti açıkladı! Kilosunun fiyatı cepleri yaksa da faydası saymakla bitmiyor! İşte en sağlıklı et...

Beslenme konusundaki uzmanlığıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamalarında et tüketimiyle ilgili önemli bir tavsiyede bulundu. Karatay, en sağlıklı et türünün pastırma olduğunu ifade etti. Sebebinin ise pişmemiş et olduğunu ifade eden Karatay, sağlıklı bir besin olduğunun da altını çizdi.

Karatay'ın aktardığı bilgiye göre, en sağlıklı kırmızı et türleri kuzu, keçi ve av hayvanlarından elde edilenlerdir. Özellikle ızgarada sade olarak pişirilen veya yemeklerde kullanılan kuzu eti, doğru bir şekilde pişirildiğinde kanserojen etkilerinden arındırılabiliyor.

PASTIRMANIN FAYDALARI

Yüzyıllardan süzülüp gelen tat: Pastırma - En Son Haberler

Pastırma, yüksek protein içeriği sayesinde kas gelişimine katkı sağladığı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Ayrıca pastırmanın içerdiği B12 vitaminiyle sinir sistemi sağlığını destekler. Bununla birlikte, pastırmanın antioksidan özellikleri, demir içeriği, potasyum, çinko, kalsiyum, magnezyum, A, E, K vitamini gibi birçok vitamin ve mineral içermesi nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kalp, kemik, diş, göz, cilt sağlığını desteklediği ve sindirim sistemine olumlu etkilerde bulunduğu da biliniyor.

KİLOSU 2 BİN TL

En lezzetli hava: 2023 Pastırma sıcakları ne zaman, kaç gün sürecek?

Ancak, pastırma fiyatlarının yüksek olması da dikkat çeken bir husus. Bir zincir marketin internet sitesinde kilo fiyatının 2000 TL'ye yaklaştığı görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN