Canan Karatay ısrarla uyardı! O meşrubatı sakın içmeyin: Bağışıklık sistemini yok ediyor, ölümcül derecede tehlikeli…

Canan Karatay ısrarla uyardı! O meşrubatı sakın içmeyin: Bağışıklık sistemini yok ediyor, ölümcül derecede tehlikeli…

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak insanlara çok net bir uyarıda bulundu. Daha fazla yaşamak istiyorsanız o içeceği tüketmeyin. Aksi halde bağışıklık sisteminiz alt üst olacak!

Marketlerde satılan içeceklerin zararlarından bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, o içeceğin aşırı tüketilmesi sonucunda bağışıklık sistemine ciddi zararlar verdiğini açıkladı. Fazla tüketim sonucunda kalp, sinir sistemi ve bağışıklık büyük zarar görüyor.

O İÇECEKLER UZUN VADEDE CİDDİ ZARARLAR VERİYOR

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sporcuların sık sık tükettiği aynı zamanda gençlerinde çok sevdiği enerji içeceklerinde bulunan alkolün diğer türevlerine göre çok daha zararlı olduğunu açıkladı.

e.jpg

İçerisinde yüksek oranda kafein ve şeker bulunduran enerji içecekleri, kısa vadede enerjinizi yükseltse de uzun vadede bünyeye ciddi zararlar veriyor. Öte yandan çok sık tüketildiği takdirde kalp atış hızını artırıyor ve uyku sorunlarına neden oluyor. Dolayısıyla bir çok uzman enerji içeceği tüketiminin daha bilinçli ve az oranda yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

e2.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİYOR

Enerji içeceklerinin zararına ilişkin açıklamalarda bulunan Karatay, insan sağlığı için tam olarak bir zehir olduğundan söz ederek, Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir" dedi.

e3.jpg

KALP RİTMİNİ BOZUYOR

Ayrıca kalbe de ciddi zararı olduğunu ifade ederek, "Kalbe çok ciddi zararları var. Alkol gibi, hatta ondan daha hızlı bir şekilde karaciğerin yağlanmasına sebep olur. Sinir sistemine alkolden daha fazla zarar verir. Sindirim sistemini de allak bullak eder. Vücut direncini sıfıra indirir, sonra türlü türlü hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmazdır" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN