Canan Karatay sağlıklı bedenin formülünü verdi! Her gün iki tane yiyen turp gibi olacak

Canan Karatay sağlıklı bedenin formülünü verdi! Her gün iki tane yiyen turp gibi olacak

Sağlıklı beslenme alanında verdiği tavsiyelerle dikkatleri üstüne çeken Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan tavsiyeleri ile gündem olmaya devam ediyor. Havaların soğuması ile birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar etkisini göstermeye başladı. Bu tarz hastalıklardan korunmak istiyorsanız her sabah 2 tane bu besinden yiyin. Canan Karatay, sağlıklı bedenin formülünü verdi. Diyet listenizden sakın eksik etmeyin!

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar arttı. Bu salgın hastalıklardan korunmak istiyorsanız sakın sabah kahvaltılarında bu besini sofranızdan eksik etmeyin. Prof. Dr. Canan Karatay yine ezber bozdu. Sağlıklı yaşamın formülünü verdi. Bundan her gün iki tane yiyen turp gibi oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve sizi hastalıklardan koruyor. Sakın sofranızdan eksik etmeyin! İşte bağışıklık sistemini güçlendiren mucizevi o besin...

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan reçeteleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Sağlıklı yaşam alanında yaptığı incelemelerle Türkiye'nin en önemli hocalarından olan Canan Karatay, bu sefer sağlıklı bedenin formülünü verdi. Sabah kahvaltılarınızdan sakın bunu eksik etmeyin. Her gün bundan 2 tane yiyin turp gibi olun.

CANAN KARATAY SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRINI VERDİ

Canan Karatay yaptığı açıklamada her gün düzenli olarak yumurta tüketilmesini tavsiye etti. 'Süper gıda' olarak tanımlayan Karatay, yumurtanın hem beyazı hem de sarısı, proteinler, vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere besinler açısından son derece zengin olduğunu dile getirdi.

hgghgh-14.jpg

HER GÜN MUTLAKA TÜKETİN!

Yumurta, protein, B vitaminleri (özellikle B12), A vitamini, demir, selenyum ve çinko gibi besinler açısından zengin bir kaynaktır. Bu besinler, bağışıklık sistemini destekleyen ve vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artıran önemli besin öğeleridir. Özellikle yumurta sarısında bulunan lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve bağışıklık sistemini destekleyebilir.

YUMURTANIN FAYDALARI NELERDİR?

Yumurtanın birden çok faydası vardır, proteinler ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Yumurta tüketmek bedeni rahatsızlıklara karşı daha dirençli tutar. Yumurtanın sağladığı diğer faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İçeriğinde bulunan amino asit ile bedeni beslemektedir.
  • Yumurta içeriğinde birden fazla vitamin ve mineral barındırır.
  • İyi kolesterolü arttırır, kalp sağlığını korur.
  • Belli bir oranda yumurta tüketmek bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Kas ve kemiklerin gelişimini sağlar.
  • Göz sağlığı korunur.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Beyin sağlığı için oldukça faydalıdır.
  • Bedenin demir oranını yükseltir.
  • Bedenin protein gereksinimini karşılar.
  • Çocukları enfeksiyonlardan korur.

hjhjhj-30.jpg

GÜNDE KAÇ TANE YUMURTA YENİLMELİ?

Sağlıklı kişiler ve büyüme çağındaki çocuklar için her gün 1 yumurta yemek tavsiye edilmektedir. Kolesterol kısıtlaması uygulanan kişilerde günlük en fazla 300 mg kolesterol alınması gerekir. Bundan dolayı kan kolesterol düzeyi fazla olan kişilerde yumurta yemek haftanın 3-4 günü biçiminde olmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN