Canan Karatay tığ gibi olmak için o besini işaret etti! Duyanlar şaştı kaldı!

Canan Karatay tığ gibi olmak için o besini işaret etti! Duyanlar şaştı kaldı!

Verdiği sağlıklı yaşam tüyolarıyla sık sık gündeme gelen Doktor Canan Karatay, sabah kahvaltısında mutlaka tüketilmesi gereken besini açıkladı. Ekmek ve hamur işine karşı adeta savaş açan Karatay, her sabah bir adet yumurta tüketen bir kişinin yaşam kalitesini arttırdığını söyleyerek, kilo vermek isteyenler için de altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Sağlıklı yaşam için verdiği tavsiyelerle sık sık gündem olan İç Hastalıklar Uzmanı Doktor Canan Karatay, bunlara bir yenisini daha ekledi. Uzman isim, sağlıklı yaşamın anahtarı için yumurta ve cevizi işaret etti.

canan-karatay.jpg

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlere yumurta diyetini tavsiye eden Karatay, "Yumurta çok önemli. 3-4 yumurtayı tereyağına kırıp sarısıyla birlikte yiyebilirsiniz. Yumurta ve tereyağından aldığınız enerji, sizi 24 saat tok tutabilir" diyerek kilo vermek isteyenlere öneride bulundu.

ceviz.jpg

Cevizinde kilo vermede büyük katkısı olduğunu vurgulayan Karatay, gün içinde mutlaka tüketilmesi gereken bir besin olduğunu söyledi.

Yumurta ile kilo vermek isteyenler için ise bir diyet listesi paylaştı.

yumurta-diyeti-1-kopya-kopya.jpg

Yumurta Diyeti

Sabah: Sahanda 2 adet yumurtayı pişirin, yarım demet limonlu maydanoz veya tere otu ile birlikte tüketin.

Ara Öğün: 1 adet haşlanmış yumurta, 2 adet kuru üzüm ve 3 adet çiğ badem.

Öğle: 2 adet yumurtadan yapılmış menemen ve portakal suyu.

Ara Öğün: 2 adet kuru üzüm, 3 adet çiğ badem ve 1 adet haşlanmış yumurta.

Ek Ara Öğün: 1 adet haşlanmış yumurta.

Akşam: 2 adet haşlanmış yumurtayı doğranarak üzerine süzme yoğurt dökün, isteğe göre üzerine baharat ekleyin ve yanında 1 fincan şekersiz çay veya filtre kahve için.

Gece: 1 adet salatalık ve 1 adet haşlanmış yumurta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN