Canan Karatay'dan karbonat mucizesi tavsiyesi! Bir bardak suya atın gözlerinize inanamayacaksınız

Canan Karatay'dan karbonat mucizesi tavsiyesi! Bir bardak suya atın gözlerinize inanamayacaksınız

Bir süredir Türkiye uyuz salgını ile mücadele ediyor. Okullara verilen bir haftalık tatilin pazartesi günü sona ermesiyle birlikte bu salgının etkisini daha da artırması bekleniyor. Prof. Dr. Canan Karatay uyuzu yok eden doğal yöntemlerle ilgili çarpıcı tasviyelerde bulundu.

Son dönemde artan uyuz salgını herkesi tedirgin etmiş durumda. Hızlıca yayılan uyuz salgını özellikle çocuklarda görülmekte. Özellikle okul, alışveriş merkezleri, üniversiteler, ortak çalışma alanları gibi yerlerden bulaşan uyuza karşı çözüm çok basit. Prof. Dr. Canan Karatay'dan hayat kurtaran tarif. Temizlik alanında kullanılan ve birçok fayda sağlayan karbonatı bu şekilde kullanın uyuz hastalığından korunun. Canan Karatay ev hanımlarını üstüne basa basa uyardı. İşte o yöntem...

Karbonatın temizlik üzerindeki etkisi saymakla bitmiyor. Son zamanlarda artan uyuz salgını annelerin en büyük korkusu haline geldi. Özellikle çocuklarda görülen bu salgın hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, ev hanımlarını üstüne basa basa uyardı. Bu yöntemle tüm salgın hastalıklardan korunun. Bir bardak suya karbonat atın ve mucizeye tanık olun. Bir daha ne siz ne de çocuğunuz hasta olmayacak. İşte karbonatın inanılmaz faydaları...

CANAN KARATAY ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI

Havaların birden soğumasıyla birçok hastalık etkisini göstermeye başladı. Bu hastalıklardan biri olan uyuz salgını son günlerde hızla yayılıyor. Özellikle okulların açılmasıyla çocuklarda görülen bu salgın alerjik ve diğer hastalıklara yol açabiliyor. Peki uyuz salgınından nasıl korunuruz? Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Canan Karatay ev hanımlarını uyardı. Bu yöntemle tüm virüslerden korunun.

kmfdfdf-7.jpg

UYUZ HASTALIĞI İNSANLARA NASIL BULAŞIR?

Uyuz genellikle hasta olan biriyle doğrudan ve uzun süreli yakın temas ile bulaşır. Kişiden kişiye genellikle 15-20 dakikalık bir sürede bile yakın temasla (aynı yatakta yatma, ele ele tutuşma gibi) bulaşabilir. Yatak takımı, giysi ve havlu gibi kişisel eşyaların ortak kullanımı uyuzun bulaşmasını ve yayılmasını kolaylaştırır.

kmfdfdd-3.jpg

UYUZ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Uyuzun en önemli belirtisi şiddetli gece kaşıntısıdır. Kaşıntı, kişinin yatağa girip ısınması ile artar ve kişiyi uykudan uyandırabilecek şiddette iken gündüzleri daha hafiftir. Kaşıntı genellikle el parmak araları, el bileğinin iç yüzü, bilekler, koltuk altları, dirsekler ve kasıklarda görülmekle birlikte tüm vücutta görülebilmektedir. Hastalığın en belirgin bulgusu parmaklar arasında dalgalı kirli bir çizgi halinde görülen, uyuz böceğinin içinde yaşadığı, gri beyaz renkli, 1-10 mm uzunluğundaki tünellerdir. Kişilerde özellikle geceleri artan şiddetli kaşıntı ve deride görülen içi su dolu keseciklerin görülmesi uyuz şüphesini arttırır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında bir an önce Sağlık Kuruluşuna başvurulmalıdır.

BİR BARDAK SUYA KARBONAT ATIN MUCİZEYE TANIK OLUN

Uyuz salgınıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Canan Karatay, bakterilerden koruyan gizli tarifini paylaştı. Mikroplar, bakteriler, parazitler alkali ortamlarda yaşayamazlar. Vücudumuzu alkali suyla yıkamamız gerekiyor. Bir bardak suya bir tatlı kaşı ingiliz karbonatı katacağız. Bu suyla kaşınan yerlerimizi bol bol yıkayacağız. İkinci olarak da ev sirkesiyle kaşınan yerlere süreceğiz. Sirke parazitleri anında öldüren doğal bir ilaçtır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN