Canan Karatay'dan uyuzun reçetesi! Hepsinin kökünü tek tek kazıyor: Uyuzdan kurtulamayan hemen bunu uygulasın

Canan Karatay'dan uyuzun reçetesi! Hepsinin kökünü tek tek kazıyor: Uyuzdan kurtulamayan hemen bunu uygulasın

Türkiye'de sıkça gündem olan hastalık uyuza çözüm uzman isimden geldi! Canan Karatay, uyuz reçetesini açıkladı! Hepsinin tek tek kökünü kazıyor! Uyuzdan kurtulmak isteyen bunu uygulasın! İşte uyuzdan kurtulmanın yolu...

Uyuz vakalarının artış gösterdiği bir dönemde, çocukların okullara dönüşü heyecanla beklenirken, uyuz salgını konusunda dikkatli olunması gerektiği Prof. Dr. Canan Karatay tarafından belirtildi. Uyuz hastalığına karşı koruyucu bir yöntem sunan Karatay, aynı zamanda önemli uyarılarda bulundu.

CANAN KARATAY'DAN UYUZDAN KORUNMA YÖNTEMİ

wsi-imageoptim-uyuz-1200x675.jpg

Prof. Dr. Canan Karatay, uyuz hastalığından korunmanın etkili bir yolunu paylaştı. Karatay, "Bir bardak suya karbonat atın ve mucizeye tanık olun. Bir daha ne siz ne de çocuğunuz hasta olmayacak" dedi. Uyuz salgınına karşı korunma yöntemi şu şekilde paylaştı:

UYUZ HASTALIĞINDAN BUNLARI YAPARAK KORUNUN

1200x675.webp

Uyuz hastalığı, mikroplar, bakteriler ve parazitlerin yaşam alanı olan asidik ortamlarda gelişir. Bu nedenle vücudu alkali bir ortamda tutmak, uyuz salgınından korunmada önemlidir. İşte Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği korunma yöntemi:

  • Bir bardak suya bir tatlı kaşık sodyum bikarbonat ekleyin. Bu karışım, alkali bir içerik oluşturur ve vücudu asidik koşullardan korur. Bu suyla, kaşınan bölgeleri düzenli olarak yıkayın.

  • Ev yapımı sirke kullanın. Sirke, parazitleri hızla öldüren doğal bir ilaçtır. Kaşınan bölgelere sirkeyi uygulayarak etkili bir koruma sağlayabilirsiniz.

Bu basit önlemler, uyuz hastalığının yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir. Özellikle okullar ve kalabalık alanlarda dikkatli olmak, kişisel hijyene özen göstermek ve yukarıdaki önerilere uygun davranmak, uyuz salgınından korunmanın önemli adımlarıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN