Canan Karatay'ın kitabından zayıflatan çay tarifi! Emziren anneler de içebilir: Gazı alıp yağları buz gibi eritiyor

Canan Karatay'ın kitabından zayıflatan çay tarifi! Emziren anneler de içebilir: Gazı alıp yağları buz gibi eritiyor

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de zayıflatan çay tarifi ile gündeme geldi. Söz konusu bu çay sağlığa faydalarıyla bilinirken aynı zamanda emziren anneler tarafından da tüketilebiliyor. Vücuttaki gazı alırken bir yandan da yağları eritiyor. İşte detaylar…

Tükettiğimiz her yiyeceğin ya da içeceğin vücudumuza farklı etkileri varken bu çay Canan Karatay başta olmak üzere birçok uzman isim tarafından öneriliyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde birçok farklı fayda sağlayan söz konusu çay, tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina’nın da asırlar önce tedavilerinde kullandığı bir çaydır. Akit'te yer alan habere göre, şimdilerde de hem hastalıklara karşı hem de zayıflamak amacıyla tüketiliyor.

yeni-proje-8-001.jpg

MAGNEZYUM DEPOSU

Kimyon çayı çoğu kişinin bildiği bir çaydır. Lakin ağır tadı ve ağır kokusundan dolayı pek tercih edilmez. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığı için de oldukça önemli yararları olan bu çay, şimdiye kadar tüketmediğinize pişman olacağınız içecekler arasına girecek. Özellikle de demir eksikliği yaşayan kişilerin düzenli bir şekilde tüketmesi gereken bu çay içerisinde bulundurduğu magnezyum sayesinde vücudun eksiklerini tamamlamaya yardımcı oluyor.

Demir eksikliğine iyi gelmesinin yanı sıra balgam sökücü özelliğe sahip olan bu çay özellikle de kış mevsiminde tüketildiği takdirde soğuk algınlığı ve nezle gibi iş hastalıklarına iyi geliyor. Bunların yanı sıra sindirim problemlerine iyi gelerek karın ağrılarını hafifletiyor. İdrar yollarında meydana gelen enfeksiyonları iyileştirmeye yarayan kimyon çayı, karaciğer sağlığını korurken safra üretimini destekliyor.

Tüm bu faydalarının yanı sıra diş ağrısına il kaç gibi iyi gelen kimyon çayı uyutmayan diş ağrılarını sarımsak kürü ile yapıldığı takdirde anında iyileştiriyor.

yeni-proje-9-001.jpg

KİMYON ÇAYI NASIL TÜKETİLİR?

Çoğu uzman kimyon çayının tüketilmesini tavsiye ediyor lakin her besinde dikkat ettiğimiz gibi aşırıya kaçmadan tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu kapsamda günde 2 bardak kimyon çayı içilebileceğini söylenirken bunu düzenli yapmak faydaları anında ortaya çıkartıyor. Bunların yanı sıra ağır kokusundan ve tadından rahatsız olan kişiler çayın içerisine limon sıkarak tüketebiliyor.

TOZ KİMYON ÇAYI TARİFİ

Yağ yakımına destek olan toz kimyon çayı içerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde vücuda birçok sağlar. Peki toz kimyon çayı nasıl yapılır?

Bir su bardağının içine bir tatlı kaşığı kimyon eklenir. Daha sonra kaynatılarak süzülür. Süzme işleminin ardından ise dilerseniz içerisine yarım limon suyu sıkarak tüketebilirsiniz.

yeni-proje-10-001.jpg

EMZİREN ANNELER DE TÜKETEBİLİYOR

Emziren anneler, tükettikleri her besine normalinden daha fazla dikkat eder. Bu kapsamda kimyon çayı emziren anneler için uygun bir içeriktir. Daha doğru ve sağlıklı olması için bir çay kaşığı kimyonu kaynamış suyun içine attıktan sonra bir süre daha kaynatılır. Daha sonra üzerine şeker eklenerek ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra içerisindeki taneciklerden ayrılması için çay süzülür. Daha sonra rahatlıkla tüketilebilir.

BEBEKLERİN GAZ PROBLEMİNE İYİ GELİYOR

Kimyon çayı bebeklerin gaz problemine de iyi gelmektedir. Bebeklerin tüketebilmesi için kaynatılmış suyun içerisine bir çay kaşığı kimyon eklenir. Bir süre daha kaynatıldıktan sonra içine şeker eklenir ve ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra çay süzülür ve yeteri kadar soğuduğu takdirde bebeklere 2 çay kaşığı verilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN