Canan Karatay'ın yeni favori besini! Israrla yiyin diyerek açıkladı, bağışıklığı baştan aşağı güçlendiriyor

Canan Karatay'ın yeni favori besini! Israrla yiyin diyerek açıkladı, bağışıklığı baştan aşağı güçlendiriyor

Sağlıklı beslenme üzerine ezber bozan reçeteleriyle dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay kışın sıklıkla tükettiği favori besinini açıkladı. Mutfağından eksik etmediğini belirten bu besin ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Vücudunuz baştan aşağı yenilenecek. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi salgın hastalıklardan korunmak istiyorsanız haftada 2 defa mutlaka bu besini tüketin. İşte Canan Kartay'ın yeni favori besini...

Yeni yılla beraber soğuk hava etkisini iyice arttırdı. Havaların soğuması ile birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi salgın hastalıklar hızla arttı. Özellikle son iki haftadır etkisini iyice artıran grip salgınından korunmak istiyorsanız mutlaka Prof. Dr. Canan Karatay tarafından önerilen bu besini tüketin. Yeni favori besinin açıklayan Canan Karatay, mutlakaa hafta 2 kez bu besini tüketin çağrısında bulundu. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, virüse karşı kalkan oluyor. Hem çocuğunu hem de kendinizi koruyun.

CANAN KARATAY'IN YENİ FAVORİ BESİNİ

Beklenen soğuk hava dalgısı tüm ülkede kendini göstermeye başladı. Soğuk hava ile birlikte grip ve salgın hastalıklar hızla artmaya başladı. Özellikle son birkaç haftadır etkisini gösteren grip salgını annelerin korkulu rüyası oldu. Çocuklara hızla bulaşan bu gripten kurtulmak istiyorsanız mutlaka bu besini tüketin. Canan Karatay kışın sıklıkla tükettiği favori besinini açıkladı.

GRİBE KARŞI DOĞAL İLAÇ YÖNTEMİ

Canan Karatay'ının ısrarla yiyin dediği o mucizevi besin ayak paça. Bu besini hem çorba hem de olduğu gibi tüketebilirsiniz. Bu besin vücudunuzu baştan aşağı yenileyecek. Aynı zamanda bağışıklık sisteminiz güçlendirerek sizi grip ve salgın hastalıklardan koruyacak. Mutlaka haftada 2 kez tüketin.

dfbdfb-12.jpg

AYAK PAÇANIN FAYDALARI NELER?

  • Yapısındaki kolajen, vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminizi etkili bir şekilde güçlendirir. Hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı vücudunuzu korumaya yardımcı olur.
  • Omega-3 bakımından da zengin olan paça çorbası, beyinsel gelişimi ve zihin sağlığını korur.
  • Düzenli ve yeterli miktarda paça çorbası tüketimi, soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara karşı sizi iyi bir şekilde koruyabilir.
  • Limon, sirke ve sarımsak ilave edilen bu leziz içecek, adeta bir antioksidan ve antibiyotik görevi görür.
  • Benzersiz besin maddeleriyle dolu olan bu çorba, cilt sağlığımızı da destekler. Paça çorbası içmek, daha parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • Gelişim çağındaki çocukların kemik gelişimine de yardımcı olan paça çorbası, aynı zamanda kas yoğunluğunu da artırabilir. Bununla birlikte, kas ve kemik ağrılarını da hafifletebilir.
  • Paça çorbası ise kolajen üretiminde de etkili olan mucizevi bir içecektir.
  • Vücuda enerji verir. Yorgunluğunuzu hafifletebilir.
  • Kilo alamama probleminiz varsa, paça çorbası tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz. Bunun için günde 2 kâse paça çorbası içmeniz, kalori alımınızı artırabilir.

fgbgfbf.jpg

AYAK PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Kasaplarda özel olarak yakılmış veya marketlerde işlemden geçmiş olarak paçalar satılıyor. Çorba için 5 adet paça gerekiyor. Paçaları iyice yıkadıktan sonra derin bir tencerede 1 litre suda 1-1,5 saat kaynatın. Paçalar kaynamaya başlamadan 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 1 saatin sonunda iki diş sarımsağı ezip, çorbaya ekleyin. Daha sonra 5 yemek kaşığı sirke ekleyin.

Paçalar kaynarken ayrı bir tencerede 2 yeme kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyerek, karıştırın. Unun kokusu çıkınca paçanın suyundan yarım çay bardağı ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile yarım limonun suyunu iyice karıştırın. Tereyağlı unun üzerine azar azar dökerek, karıştırın. Kıvam alınca, ocaktan alın.

1-1,5 saat kaynattığınız çorbanın içine azar azar ekleyin. Terbiyenin kesilmemesi için suyundan ekleyebilirsiniz. Birkaç dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. İçine toz kırmızı biber ekleyip, biraz çevirin. Çorbanın üzerine gezdirerek, dökün. Çorbanızı servis yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN