Çay sevmeyen bile bu çaydan demlik demlik içecek! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan her derde deva çay tarifi

Çay sevmeyen bile bu çaydan demlik demlik içecek! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan her derde deva çay tarifi

Toplumumuzda çayın yeri çok farklıdır. Sabah kahvaltılarında ayrı akşam yemeklerinden sonra ayı olarak tüketilir. Hele akşamları her evde ne az bir demlik çay içilir. Peki içtiğiniz çayı doğru şekilde demliyor musunuz? Çoğumuz kaynayan suya çayı atıp bekliyoruz ancak iş böyle bitmiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun bu tarifi ile çayı demlik demlik içeceksiniz. İşte detaylar…

Sizde günü çaysız başlamadan yapamıyorsanız mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Çay demlerken genelde kaynamış suya çayı atıp bekliyoruz ancak bu doğru değil. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu doğru çay demleme yöntemlerini tek tek açıkladı. Çay sevmeyenler bile bu tarif sonrası demlik demlik çay içecek. İşte çay demlemenin püf noktaları…

BU TARİF İLE DEMLİK DEMLİK ÇAY İÇECEKSİNİZ

Hem sabahları hem de akşamları ailecek tüketilen çayı aslında bugüne kadar yanlış demliyormuşuz. Toplumuzda her gece bir demlik çay ailecek oturulur ve içilir. Severek tükettiğimiz çayı boşuna ziyan etmeyin. İbrahim Saraçoğlu doğru çay demleme yöntemlerini tek tek açıkladı. Bu tarif ile demlik demlik çay içeceksiniz.

SAKIN BU HATAYA DÜŞMEYİN

Çayı demlerken kaynayan suyun içine direkt olarak çayı döküyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Nedeni ise kaynar suyun üzerine çayı döktüğünüzde bütün yüzeyde bulunan pöröz kısmını kapatmış oluyorsunuz. Sıcak suda kalsiyum ve karbonat olduğu için çayda saman gibi bir tat oluşur. Zamanla çay aromasını kaybeder ve tadı gider. Bu yüzden çayı bu şekilde demlememelisiniz. Genellikle çoğu insan bu şekilde çay demler ama hata yaptığının farkına da pek varmaz.

hjjhjh.jpg

İBRAHİM SARAÇOĞLU’NDAN ÇAY DEMLEME TARİFİ

Kaynamış suyun içine kaç kişiyseniz ona göre çay atıp ağzını kapatın. Kendiliğinden demlenmeye başlayacaktır. Kesinlikle ve kesinlikle evinizde herhangi bir bitkiyi hazırlarken, bitkiyi bardağa koyup üzerine kaynar su ilave etmeyin. Önce suyu döküp sonra bitkiyi ilave etmelisiniz. Çayı bir dakika demledikten sonra süzerek tüketebilirsiniz. Bir dakika demledikten sonra içtiğinizde en güzel kısmını içersiniz. İçindeki uyarıcı maddelerin en yüksek olduğu an o andır.

jkjkjk-1.jpg

ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Siyah çay tüketiminin kalp sağlığına iyi geldiği bilinmektedir.
  • Siyah çayın içeriğinde kafein bulunur. Bu kafein kan pıhtılaşması gibi sorunların ortaya çıkmasını engeller. Bu da kalp krizi gibi sorunların önüne geçer.
  • Siyah çay tüketiminin tip 2 diyabetinin meydana gelmesini engellediği bilinmektedir.
  • Diş çürümesini önlediğine yönelik açıklamalar vardır ancak bu konu hakkında bir açıklama bulunmamaktadır.
  • İshal, kemik erimesi, kilo kaybı, baş ağrısı ve kilo kaybı gibi problemleri bulunan kişilerin kullanması önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN