Cevizin iç zarını sakın çöpe atmayın! Öyle bir şeye iyi geliyor ki... Bir daha asla çöpe atmayacaksınız

Cevizin iç zarını sakın çöpe atmayın! Öyle bir şeye iyi geliyor ki... Bir daha asla çöpe atmayacaksınız

Yaz kış demeden sıklıkla tüketilen cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Kendine ha tadı ile ve iç zarıyla toplumumuzda en çok tüketilen kuruyemişlerin başında gelen cevizin bu özelliğini ilk defa duyacaksınız. Bundan sonra cevizin iç zarını sakın çöpe atmayın. O hastalığa bire bir fayda sağlıyor. Çöpe atmak yerine bu tarifi uygulayın ne hasta olun ne de yorgun. İşte ceviz zarının inanılmaz faydaları...

Yemeklerde, salatalarda, tatlılarda ve çayın yayında sıkça tüketilen cevizin faydaları say say bitmiyor. Kendine has tadı ile yediden yetmişe sıkça tüketilen ceviz, içeriğinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Malum havalarda soğudu ve grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar arttı. Bunlardan korunmanın en iyi yolu ise sağlıklı beslenmedir. Cevizin bu faydasını duyunca bir daha o bölgesini çöpe atmayacaksınız. Öyle bir hastalığa iyi geliyor ki duyan bırakamıyor. İşte ceviz zarının faydaları...

CEVİZİN İÇ ZARINI SAKIN ÇÖPE ATMAYIN

Ceviz dışındaki sert kabuk ile bir hazineyi andırıyor. Dışı korunaklı ama içi şifa deposu. Cevizin iç zarı akciğeri andırır ve tam da bu konuda fayda sağlar. Ceviz zarı başta öksürük olmak üzere üst solunum yolu rahatsızlığını anında dindiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir besindir. Bu özelliğini ilk kez duyacaksınız!

BUNU DUYUNCA YEMEDEN DURAMAYACAKSINIZ

Kolayca evinize alabileceğiniz ceviz hem içi ile hem de zarıyla pek çok hastalığa iyi geliyor. Genelde kabuğu kırılarak yenilen cevizin iç zarları çöpe atılır ancak tüm şifası orasıdır. Peki cevizin iç zarının faydaları neler? Cevizin iç zarı hangi hastalıklara iyi geliyor?

kmdffdfd-40.jpg

CEVİZ ZARININ FAYDALARI NELER?

1- ÖKSÜRÜĞÜ ANINDA KESER

Hem mevsimsel hem de kronik olarak sıklıkla yaşanabilen öksürük sorunlarında ceviz içi zarı tüketilebilir. Düzenli kullanımla kısa sürelerde şiddetli öksürükten kurtulmanızı sağlar. Bronşları rahatlatma özelliği vardır.

2- BALGAMI SÖKÜP ATAR

Oldukça güçlü bir antioksidan içeren cevizin iç zarı sürekli rahatsızlık veren balgam sorunlarından kurtulmanızı sağlar.

3- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Vücuttaki mikropların yok edilmesinde etkili olan ceviz perdesi zarı düzenli tüketilirse bağışıklık sisteminin daha güçlü hale gelmesini sağlar.

4- ASTIM HASTALIĞINA İYİ GELİR

Tedavi edilmezse ciddi sorunlara neden olabilen astım hastalığı için ceviz içi zarından çay yapabilirsiniz. Solunum yollarını rahatlatarak astımın etkilerini azaltacaktır.

kmgfgfgf-91.jpg

5- KEPEK VE SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLER

Kabuğu ve iç zarı kaynatılarak saç durulama suyu olarak kullanılan ceviz kepek oluşumlarının önüne geçer. Farklı sebeplerle ortaya çıkan saç dökülmelerini de en aza indirir.

6- BAĞIRSAK SAĞLIĞINA FAYDA SAĞLAR

Sindirim sistemi için önemli olan bağırsaklarda zaman zaman kurt ve solucan gibi bakteriler oluşabilir. Ağrılı ve sancılı bir süreç olan bu rahatsızlıkları ceviz içi zarıyla ortadan kaldırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN