CHP'li milletvekili konuştu: İlaca 3 bin lira fark ödeniyor

CHP'li milletvekili konuştu: İlaca 3 bin lira fark ödeniyor

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, düzenlediği basın toplantısında ilaç fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Gezmiş, konuşmasında emeklilerin aldığı ilaçlarda zorlandığını ve üç aylık tedavilerinde 3 bin liraya varan fark verdiklerini ifade etti.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen ve eczacı olan CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, ilaç fiyatlarından yüksek fark alınması hakkında açıklamalarda bulundu. İlaca erişim konusunda vatandaşın sıkıntı yaşadığını belirterek muayene ücreti, ilaç katkı payı ve fiyat farklarının ilaca erişimin her geçen gün daha da zorlaştığını söyledi.

'İLACA ULAŞMAK ZORLAŞIYOR'

Gezmiş, 7 bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaşın durumu düşünüldüğünde, bir kutuda 500, üç aylık tedavide ise 3 bin liraya varan fiyat farkı çıkan kronik ilaçlar bulunduğuna dikkati çekerek, "Bir kutu ağrı kesici çocuk şurubunda bile 50 liraya varan fiyat farkı çıkmaya başladı. Reçeteye iki krem yazıldığında biri ödeniyor, biri ödenmiyor. Ayrıca yurt dışından temin edilen hayati önem taşıyan ilaçlardaki güncellenmeyen fiyatlardan dolayı hastalar ya ilacını bulamıyor ya da fark ödemek zorunda kalıyor. Vatandaşımız yıllarca çalışmış, pirim ödemiş, 'Hiç değilse sağlık güvencem olsun' istiyor ama gelin görün ki ilaca ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor” diye konuştu.

'ENGELLERİ KALDIRIN'

CHP'li Gezmiş, kalıcı olacak şekilde önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, "21 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidara sesleniyorum, öncelikle halkımızın en temel hakkı olan ilaca erişiminin önündeki engelleri kaldırın ve vatandaşlarımızın bu konudaki haykırışlarına kulak verin" şeklinde ifadeler kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN