Çocuğunuzu bunu yaparken görürseniz hemen müdahale edin! Anında öldürüyor

Çocuğunuzu bunu yaparken görürseniz hemen müdahale edin! Anında öldürüyor

TikTok'ta popüler olan "kilo vermek" ve "iyi uyumak" için ağız bantlama yönteminin özellikle çocuklar açısından tehlikeli olduğu konusunda doktorlardan çok önemli bir uyarı geldi.

Uzmanlar, geceleri uyurken ağzınızı kapatmaya yönelik son TikTok trendi hakkında uyarılarda bulundu. TikTok kullanıcıları, bu yöntemin daha iyi uyumalarına ve hatta kilo vermelerine yardımcı olduğunu iddia ederken uyku uzmanları, bu uygulamanın uyku sırasında boğulmaya yol açabileceği konusundaki endişelerini dile getirdi.

TikTok ağız bantlama

İngiliz Daily Mail'e göre ağza bant yapıştırmanın faydalarını öven bir video 100.000'den fazla görüntülendi. Ağız bandı üreticisi Somnifix, ise burnunuzdan nefes almanın yağ kaybını artırdığını iddia ediyor. Bant kullanan kullanıcılar ise bandın hava akışında iyileştirme yaptığını vücudu daha fazla rahatlattığını, horlama gibi durumu ortadan kaldırdığını ve aynı zamanda insanların daha iyi uyumasına yardımcı olduğunu iddia etti.

TikTok ağız bantlama

TIKAYICI UYKU APNESİ DURUMUNDA ÇOK TEHLİKELİ OLABİLİR

Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde görev yapana uyku uzmanı Raj Dasgupta ise, tıkayıcı uyku apnesi durumunda bu durumun çok tehlikeli olduğunu savundu.

Ağız bandı kullanan bazı kullanıcılar iyileştirilmiş uyku kalitesi nedeniyle günün ilerleyen saatlerinde enerjide önemli bir artış olduğunu bildirdiler.

TikTok ağız bantlama

Uzmanlar, bu eğilimin uyku apnesi olan milyonlarca insana zarar verebileceğine ve ağızlarını kapatmanın uyku apnesi semptomlarını daha da kötüleştirebileceğine inanıyor. Ölümcül dalgaya "dikkat edin" diyen uzmanlar, olayın beyin kanaması, kalp krizi, felç ve hatta uykuda ani ölüm gibi hayatı tehdit eden olaylara yol açabileceğine dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN