Demirde bile bu kadar demir yok! Prof. Dr. Saraçoğlu bombayı patlattı: O çayı için demir gibi olun

Demirde bile bu kadar demir yok! Prof. Dr. Saraçoğlu bombayı patlattı: O çayı için demir gibi olun

Sağlıklı yaşam üzerine verdiği tavsiyelerle dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bombayı patlattı. Bitki çayları eskiden beri ilaç niyetine kullanılan önemli besin kaynaklarıdır. Çoğu hastalar bu çaylar sayesinde şifa bulmuş ve iyileşmiştir. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu bitki çayı ise kansızlığa bire bir etki sağlıyor. Kan şekerini hem de yüksek tansiyonu dengeleyen bu bitki çayı ilaç olarak tüketilmekte. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun ilaç yerine kullandığı o bitki çayı!

Günümüzde en çok sorunlarından biri demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlıktır. Sürekli olarak üşüme, parmaklarda soluma ve bağışıklık sisteminin güçsüz olmasına neden olan kansızlığın çaresi ise çok basit. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu bitki çayı ile demire doyacaksınız. İlaç niyetine kullandığı bitki çayını paylaşan İbrahim Saraçoğlu, kendisinin de kullandığı bu çayın sırrını paylaştı. Kan şekeri ve yüksek tansiyonu dengeleyen bu bitki çayı vücudunuzu baştan aşağı onaracak. O çayı için ve demir gibi olun. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği bitki çayı...

BU BİTKİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan ve her yörede farklı isimle anılan hibiskusun faydalarını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan hibiskus kan şekerini düzenlemede, şekeri dengelemede ve kansızlığı giderme gibi önemli etkilere sahip.

HİBİSKUS ALIRKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Her renkte olan hibiskusun alırken mutlaka kırmızı rengini alın. Kür amaçlı kullanılan kırmızı renkli hibiskusları aldığınızda ilk olarak bir tadına bakınız. Çünkü dilinizde ekşi bir tat bırakması gerekli yoksa faydasını göstermez. Eğer o tadı alamıyorsanız ya ömrü bitmiştir ya da uygun alanlarda yetişmemiştir. Aynı zamanda koyu kırmızı renkli çiçeklerinin mutlaka en alt taç yapraklarının bulunduğuna dikkat ediniz. Bu taç yapraklar özellikle akciğer kanseri ve diyabet hastaları için kullanılması gereken en önemli kısımlarıdır.

kmfdfdf-10.jpg

AKCİĞER KANSERİNE KARŞI KALKAN OLUR

Hibiskus aynı zamanda kansere karşı kalkan görevi görür. İbrahim Saraçoğlu üstüne basa basa uyararak akciğer kanserine yakalanma riski taşıyanların mutlaka hibiskus kürünü kullanmaları gerektiğini vurguluyor. Yılda en az 3-4 kez bu kürü uygulamalısınız.

Demir deposu olan hibiskus bu özelliği topraktan alır. Toprağın içerisinde bulunan demiri ve magnezyumu emer ve depolar. Hibiskus içerdiği zengin magnezyumdan ve de malik asitten dolayı güçlü bir laksatiftir. Bağırsaklarda oluşan gazın alınmasında etkilidir. Şişkinlik şikâyeti çekenlerin yardımcısıdır. Akciğer kanserine yakalanmış hastaların da günde en az iki bardak hibiskus çayı içmelerinde çok büyük faydalar vardır. Ancak, günde üç bardağı geçmemelidir.

HİBİSKÜS ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Hibisküs çayını hazırlamak oldukça basittir. Diğer bitkiler gibi hibisküste demleme yöntemi ile hazırlanır. İlk olarak bir su bardağı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş hibiskus eklenerek 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Daha sonra süzerek tüketilebilir. Mayhoş bir tada sahip olan hibiskus bitkisi; bal, esmer şeker ya da tarçın ile tatlandırarak kullanılabilir. Aynı zamanda demlenirken kuşburnu, kızılcık, elma gibi farklı meyveler kullanarak tatlandırabileceğiniz gibi ıhlamur, adaçayı gibi bitkilerle faydalarını arttırabilirsiniz.

kmdfdffd-5.jpg

HİBİSKÜS ÇAYININ FAYDALARI

  • Hibiskus çayının en etkileyici ve iyi bilinen faydalarından biri, kan basıncını düşürebilmeye yardımcı olmasıdır. Zamanla, yüksek tansiyon kalbe fazladan yük bindirebilir ve kalbin zayıflamasına neden olabilir. Hibiskus çayı bu etkilerin en aza indirilmesine yardımcı olur.
  • Kan basıncını düşürmenin yanı sıra, bazı çalışmalar hibiskus çayının kalp hastalığı için başka bir risk faktörü olan kandaki yağ seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini araştırır.
  • Vücutta bulunan serbest radikalleri yok etmeye yardımcı olur. Bu sayede yaşlanma etkilerinin geciktirilmesine yardımcı olduğu söylenebilir.
  • İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunan hibiskus çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu nedenle kış çayı olarak çok fazla tüketilir.
  • Bağırsak hareketlerinin arttırılmasına destek olarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasını katkı sağlar.
  • Hibiskus çayı, karbonhidrat emilimini yavaşlatma etkileri gösterir. Böylece kan şekerinin dengelenmesine büyük katlı sağlar. Bu sayede hibiskus çayı kilo vermeye yardımcı olur.
  • Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda iyileşmeye yardımcı olur.
  • İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücut direncini arttırıcı etkilere sahiptir. Bu sayede vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Gaz sancısı, hazımsızlık gibi sorunları azaltıcı etkilere sahiptir.
  • Kadınlarda sık yaşanan regl sancısı, hormonal bozukluklar, ağrı ve kramp gibi durumlar yatıştırabilir.
  • Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudun içten temizlenmesine katkı sağlayarak cildin güzelleşmesine destek olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN