Dilimlenince zehir saçan o besin herkesi korkuttu! Sakın bu şekilde bekletmeyin

Dilimlenince zehir saçan o besin herkesi korkuttu! Sakın bu şekilde bekletmeyin

Hemen hemen birçok yemeğin içerisinde yer alan vitamin deposu soğanın hiç bilinmeyen bir özelliği ortaya çıktı. Sağlıklı oluşu ile çok konuşulan soğanların dilimlenerek bekletildiğinde zehir saçtığını duyan herkes şok oldu. Pek çok hastalığa neden olabiliyor. İşte soğanın bilinmeyen özelliği…

Yemeklerden salatalara kadar pek çok yiyeceğin içerisinde bulunan soğan antibiyotik etkisi ile sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Hem Türkiye'de hem de dünyada çok sık kullanılan soğanın dilimlendiğinde zehir saçtığı ortaya çıktı. Uzmanlar vatandaşları uyardı.İşte soğanın bilinmeyen özelliği…

SOĞANLARI BU ŞEKİLDE SAKLAMAK ZEHİR ETKİSİ YARATIYOR

Salata ve yemeklerde vazgeçilmez besinler arasında yer alan soğan her mevsim tüketilen bir sebzedir. Dünyada en çok kullanılan sebzeler arasında yer alan soğan sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Genellikle pişmiş olarak tüketilen soğan zaman zaman çiğ olarak da tüketilmektedir.

İçerisinde bulunan A,B,C vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren ve antioksidan etkisi yaratan soğan hastalıklara karşı da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Birçok olumlu özelliği ile bilinen soğanın dilimlenerek saklanması hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Soğanın zararları

SAKIN BUZDOLABINDA BEKLETMEYİN

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda çiğ ve doğranarak saklanan soğanların bakteri ürettiği tespit edildi. Buzdolabında kesilerek uzun süre bekletilen soğanların tüketilmemesi gerektiği söylendi. Uzmanlar bekleyen soğanlara karşı vatandaşları uyardı.

ZEHİRLENMELERE YOL AÇIYOR

Soğanın yanlış tüketilmesi ile vücutta enfeksiyon oluşabileceğini belirten uzmanlar gıda zehirlenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilecekleri konusunda vatandaşları uyardı.Yarım kalan soğanların ertesi gün tüketilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar soğanların tehlike saçtığını vurguladı.

Doğranan soğanların artması durumunda evin bir bölümüne konulmasını tavsiye eden uzmanlar havadaki mikropları öldürmek amaçlı kullanılabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN