Diş etinizde kanama varsa yandınız! Bu hastalığın ilk belirtisi olabilir: Yok deyip geçmeyin

Diş etinizde kanama varsa yandınız! Bu hastalığın ilk belirtisi olabilir: Yok deyip geçmeyin

Yaygın görülen ve diş kaybına neden olan diş eti hastalıklarının en önemli belirtilerinden biri diş eti kanamasıdır. Genellikle önemsenmeyen diş eti kanaması, diş fırçalarken fark edilebilir. Ancak diş eti kanaması farklı bir hastalığın işareti de olabilir.

Diş sağlığı, genel sağlığın bir parçasıdır ve sağlıklı bir ağız ve dişler, yeme, konuşma ve görünüm açısından önemlidir. Diş sağlığının önemi şunlardan kaynaklanmaktadır:

  1. Sağlıklı bir ağız ve dişler, iyi beslenme için önemlidir. Dişlerin düzgün bir şekilde çiğnemesi, gıdaların sindirim sistemine daha kolay geçmesini sağlar.

  2. Diş sağlığı, konuşma becerileri için de önemlidir. Dişlerin eksik veya çürük olması, konuşma bozukluklarına neden olabilir.

  3. Dişlerin ve diş etlerinin sağlığı, genel sağlık için önemlidir. Diş eti hastalığı, kalp hastalığı, diyabet ve diğer bazı sağlık sorunlarıyla ilişkili olabilir.

  4. Sağlıklı dişler, iyi bir görünüm için önemlidir. Dişlerin beyaz ve sağlıklı görünmesi, kendine güveni artırabilir ve sosyal etkileşimlerde olumlu bir izlenim yaratabilir.

  5. Diş sağlığı, diş ağrısı ve diş kaybı gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Ağrı ve diş kaybı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir.

saglikli-disler-icin-10-onemli-ipucu-1467874019-3239.webp

DİŞ ETİNİZDE KANAMA VARSA YANDINIZ! BU HASTALIĞIN İLK BELİRTİSİ OLABİLİR: YOK DEYİP GEÇMEYİN

Diş eti kanaması, ağız ve diş sağlığı için ciddi bir sorun olarak kabul edilir. Diş eti kanaması, birçok farklı faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir, ancak genellikle diş eti hastalığının bir işareti olarak kabul edilir. Diş eti hastalığı, diş etlerinin enfeksiyonu ve iltihaplanması sonucu meydana gelir. Diş eti kanamasının en yaygın nedeni plak birikimidir. Plak, diş yüzeylerinde biriken bir film tabakasıdır. Eğer plak dişlerde birikirse, zamanla diş etlerinde enfeksiyona ve iltihaba neden olabilir. Bu da diş etlerinin kanamasına sebep olabilir. Diş eti kanamasının diğer nedenleri arasında diş etlerinin yaralanması, fırçalama veya diş ipi kullanımı sırasında aşırı kuvvet uygulanması, hormonal değişiklikler ve bazı tıbbi durumlar sayılabilir.

diseti.jpg

DİŞ ETİ KANAMASINI DİKKATE ALIN

Diş eti kanaması, diş eti hastalığına ek olarak, şeker hastalığı, kan pıhtılaşma bozuklukları, C vitamini eksikliği ve K vitamini eksikliği gibi bazı tıbbi durumların bir belirtisi olabilir. Diş eti kanaması, ağız ve diş sağlığı için önemli bir işarettir ve diş hekimi tarafından incelenmelidir. Diş eti kanamasını önlemek için, düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın, diş hekimi kontrollerini aksatmayın ve sağlıklı bir diyet uygulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN