Diş fırçalarken bu hatayı yapmayın! Uzmanlar uyarıyor: Doğru fırçalama şekli böyle olmalı

Diş fırçalarken bu hatayı yapmayın! Uzmanlar uyarıyor: Doğru fırçalama şekli böyle olmalı

Diş fırçalarken bir çok kişinin yaptığı o hataya düşmeyin! Uzmanlar üstüne basa basa uyarıyor! Doğru fırçalama şekli böyle olmalı...

Ağız sağlığı ve bakımı, bireylerin günlük rutinlerinde büyük bir öneme sahip olup, düzenli diş fırçalama bu konuda temel bir adımdır. Ancak, birçok insanın düştüğü büyük bir hata, diş fırçalama pratiğinde ortaya çıkıyor.

Ağız ve diş sağlığının korunabilmesi için sadece diş fırçalamanın değil, aynı zamanda doğru bir teknikle dişlerin fırçalanmasının da önemli olduğunu belirten uzmanlar, yaygın yapılan bir hatanın vurgulanması gerektiğini ifade etti.

DİŞ FIRÇALARKEN O HATAYI YAPMAYIN

Diş fırçasını sakın ıslatmayın! Nedenini diş hekimleri açıklıyor

Diş hekimi Dr. Sahil Patel, diş fırçalama konusunda yaygın bir hata olduğunu dile getirdi. Patel'e göre, diş macununu fırçaya sürdükten sonra diş fırçasını ıslatmak oldukça yanlış bir uygulama. Dr. Patel, "Diş macununda zaten doğru miktarda nem var. Islandığında daha hızlı köpürerek daha çabuk tükürmenize neden olur" şeklinde açıklama yaptı.

Ağız ve diş sağlığının günlük yaşamda özel bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Patel, doğru diş fırçalama tekniğine dikkat çekerek, bu konuda yaygın olan yanlış uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN