Diş macunu üreticileri bunu öğrenmenizi istemiyor! İşte evde doğal diş beyazlatmanın basit yöntemi

Diş macunu üreticileri bunu öğrenmenizi istemiyor! İşte evde doğal diş beyazlatmanın basit yöntemi

Gündelik hayatta tükettiğimiz kahve ve çay gibi içecekler dişlerde sararma ve leke oluşumuna neden olur. Birde sigara tüketiyorsanız yandınız. Sürekli olarak dişleriniz sararır ve dişlerde sarı lekelere neden olur. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalasanızda bu lekeler geçmez ve olduğu gibi kalır. Peki dişlerde görülen sarı lekelerden nasıl kurtuluruz? Bu doğal yöntem ile dişleriniz inci gibi parlayacak. Diş macununuza bunu ekleyin bir haftada dişleriniz bembeyaz olacak. İşte detaylar...

Dişlerde oluşan sarı lekeler gündelik hayatta canımızı sıkabilir. Özellikle ön tarafta oluşan leke ve sararmalar kişide özgüven sorunu oluşturur ve iletişime kapalı hale gelir. Peki dişlerde oluşan sararma ve lekeler nasıl geçer? Dişlerinizi ne kadar düzenli olarak fırçalasanız da diş plağında oluşan lekeler kalır. Bu durumdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Sizler için diş macunu üreticilerinin sır gibi sakladığı beyazlatma yöntemini araştırdık. Bu tarif ile dişleriniz bembeyaz olacak. Bir daha gülmekten korkmayacaksınız! İşte dişleri beyazlatan o pratik yöntem...

PARLAK BİR GÜLÜŞE HAZIR OLUN

Kahve, çay ve sigara dişlerin en büyük düşmanıdır. Bu içecekleri tükettikçe dişlerde sararma ve kötü bir görüntü oluşumuna neden olur. Gün içinde dişlerimizi fırçalasak bile o lekeler asla geçmez ve can sıkabilir. Peki sararan dişleri beyazlatmanın yöntemi ne? İşte herkesin araştırdığı ancak bir türlü bulamadığı o cevap.

DİŞLERİ BEYAZLATAN O PRATİK YÖNTEM

Hazırsanız herkesin merak ettiği o pratik yöntemi açıklıyoruz. Kalem kağıdınız alın ve not tutmaya başlayın. İşte o pratik yöntem;

kmgfgf-62.jpg

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı diş macunu

UYGULANIŞI

Yukarıda verdiğimiz malzemeleri ortak bir yere toplayın. Ardından 1 çay kaşığı diş macununu bir kaseye sıkın. İçine yarım çay kaşığı toz zerdeçal ve yarım çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımının üzerine 2-3 damla limon sıkın ve karıştırın. Ardından dişlerinizi bu karışım ile fırçalayın.

kmjhhj.jpg

BUNA DİKKAT EDİN!

Bu uygulama etkisini hemen gösterecektir ancak sizi uyaralım bunu haftada bir kez yapın. Eğer çok fazla yaparsanız diş mineniz zarar görür ve istenmeyen sağlık sorunlarına neden olabilir.

DİŞ SARARMALARI NEDEN OLUR?

Dişlerin sararmasının iki nedeni vardır. Dişler yapısal olarak sarı olabilir veya yeme içmeye bağlı olarak dişlerde renklenme meydana gelebilir. Örneğin; asidik içecekler dişlerin sararmasını sağlar. Ayrıca diş gelişimin esnasında alınan antibiyotikler de renklenmeye olabilir. Bunların dışında sigara, çay ve kahve tüketimine bağlı olarak da dişte renklenmeler görülebilir. Bu yüzden ağız ve diş bakımına dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir.

DİŞ SARARMALARININ ÖNÜNE NASIL GEÇİLİR?

Dişlerinizdeki sararmaları önlemek için öncelikle çay, kahve ve sigara alışkanlıklarınızı azaltmanız gerekir. Dişlerinizi günde 2 kere yaklaşık 2 dakika fırçalayarak tüm dişlerinizin temizlendiğinden emin olmalısınız. Özellikle tatlı yiyeceklerden vazgeçemiyorsanız fırçalamanızın mümkün olmadığı durumlarda ağzınızı çalkalamanız gerekebilir. Diş ipi kullanmak fırçanın ulaşamadığı diş aralarının temizlenmesini ve oluşabilecek bakterilerin üremesini engeller. Belli aralıklarla diş hekiminizi ziyaret etmeniz diş sağlığınız açısından büyük fayda sağlayabilir.

Diş beyazlatma yöntemleri genel olarak sağlıklı dişlerde oluşan sararma ve lekeler için tercih edilen uygulamalardır. Ancak kişiye özel yaklaşımlarda, özellikle sararmanın içsel kaynaklı olduğu durumlarda beyazlatma veya kaplama öncesi ek tedaviler gerekebilir. Düzenli diş bakımı kadar, düzenli diş hekimi kontrolü de sararan dişlerin önlenmesi ve tedavisi için şarttır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN