Dişinize kahve sürün mucizeye tanık olun! Doktorların büyük sırrı ifşa oldu: Dişleriniz inci gibi parlayacak

Dişinize kahve sürün mucizeye tanık olun! Doktorların büyük sırrı ifşa oldu: Dişleriniz inci gibi parlayacak

Diş üzerinde kalan lekeler, sararma veya çürük izleri herkesin rahatsız olduğu konulardan biri. Özellikle sigara ve sık sık çay içiyorsanız dişleriniz hemen sararır. Ne kadar fırçalarsanız da o sararma lekeleri geçmez. Fakat bu yöntem ile dişleriniz elmas gibi parlayacak. Artık gülümsemekten korkmayacaksınız, tek malzeme ile mükemmel sonu. Diş doktorlarının büyük sırrı ifşa oldu, mutlaka bunu deneyin. İşte dişleri bembeyaz yapan o yöntem...

Kim gülümserken çevresine ışık saçsın istemez ki? Çoğu kişi dişlerinde oluşan lekelerden dolayı gülümsemekten korkar ve çekinir. Bu lekeler genelde çay tüketimi, sigara ve bakım yapmama gibi nedenlerden kaynaklanır. Leke oluşumu olduktan sonra her ne kadar dişlerinizi fırçalasanız da o lekeler geçmez. Peki diş lekelerinden nasıl kurtuluruz? Diş doktorlarının önerdiği bu yöntem ile dişleriniz inci gibi parlayacak. Tek malzeme ile mükemmel sonuç. Hazırsanız tarifi veriyoruz!

DOKTORLARIN SIRRI İFŞA OLDU

Yediğimi yiyecek ve içecekler diş sağlığımızı etkiler ve bazen belli sorunlar oluşturabilir. Bu sorunlar genellikle diş lekeleri olarak karşımıza çıkmakta. Bu lekeler ilk başta önemsenmez ancak zamanla tüm dişlere yayılır ve istenmeyen görüntülere yol açar. Hatta kişide özgüvensizliğe bile neden olur. Peki bu diş lekelerinden kurtulmanın yolu ne? Doktorların büyük sırrı ifşa oldu, tek malzeme ile mükemmel sonuca ulaşın.

DİŞLERİNİZ İNCİ GİBİ PARLAYACAK

Hazırsanız dişlerinizin üzerinde oluşan sarı lekeler, kararma ve kötü görüntüden kurtulmanın yolunu açıklıyoruz. İlk olarak küçük bir kaba dişlerimizi fırçalayacak kadar diş macununu koyuyoruz. Ardından diş macununun üzerine bir çay kaşığı kahveyi döküyoruz. Peşinden yine bir çay kaşığı karbonat ekliyoruz. Bu karışımın üzerine iki üç damla limon sıkıyoruz ve karıştırıyoruz. Bu karışım ile dişlerimizi güzelce fırçalıyoruz. Sizi şimdiden uyaralım bu tarifi haftada 1 kez yapın. Çok fazlası dişlerinizi aşındırır ve zarar verir.

logfggf.jpg

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA NASIL OLMALIDIR?

Doğru diş fırçalama en az iki dakika yani tam 120 saniye sürse de çoğu yetişkin dişlerini bu kadar süre fırçalamaz. En az iki dakika fırçaladığınızdan emin olmanız için zaman tutabilirsiniz. Dişlerinizi doğru bir şekilde fırçalamak için kısa ve nazik hareketlerle fırçalayın, dişeti çizgisine özel önem gösterin ve dişlerin arka kısımlarına, bilhassa dolgu, kuron ve diğer restorasyonların çevresindeki alanlara ulaşmaya dikkat edin. Doğru fırçalama için aşağıdaki maddeleri sırayla uygulayabilirsiniz.

kmgfgfgf-73.jpg

Önce üst dişlerinizin daha sonra da alt dişlerinizin dış yüzeylerini fırçalayın
Önce üst dişlerinizin daha sonra da alt dişlerinizin iç yüzeylerini
Bütün dişlerinizin çiğneme yüzeylerini yani üst yüzeylerini temizleyin
Daha ferah bir nefes için dilinizi de fırçalamayı unutmayın

NASIL BİR DİŞ FIRÇASI KULLANMALIYIM?

Birçok diş hekimi, yumuşak kıllı fırçaların plakları ve kalıntıları dişlerden çıkarmak için en iyi çözüm olduğu fikrinde birleşmektedir. Küçük başlı fırçalar da ayrıca tercih edilmektedir, çünkü bu tip fırçalar arka bölgedeki dişler dahil olmak üzere ağzın tüm alanlarına daha iyi ulaşabilmektedirler. Diğer yandan, birçok insan için pilli diş fırçası iyi bir alternatiftir. Pilli diş fırçaları, özellikle fırçalamada güçlük çekenler veya sınırlı el kabiliyetine sahip kişiler için kolaylık sağlamaktadır.

kmfgggf-3.jpg

DİŞ MACUNUNUN ÖNEMİ NE?

Kendiniz için uygun olan diş macununu kullanmanız önemlidir. Günümüzde; çürük, dişeti iltihabı, tartar, lekeler ve diş hassasiyeti. gibi birçok problemle savaşmada yardımcı olması için tasarlanmış birçok diş macunu çeşidi bulunmaktadır. Diş hekiminizden kendiniz için uygun olan diş macunu konusunda yardım alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN