Diz ağrısını doğal olarak iyileştirmeye yardımcı olan 3 gıdayı öğrenince rahat bir nefes alacaksınız

Diz ağrısını doğal olarak iyileştirmeye yardımcı olan 3 gıdayı öğrenince rahat bir nefes alacaksınız

Herhangi bir nedenle oluşan diz ağrıları, ileri yaştaki bireylerde daha sık görülmekle birlikte birçok insanın yaşadığı sağlık sorunlarından bir tanesidir. Günlük yaşamı büyük bir ölçüde etkileyen diz ağrısına hangi gıdalar iyi gelir? İşte diz ağrısına iyi gelen o gıdalar...

Çoğu zaman günümüzü, dizlerimiz ağrımaya başlayana kadar ne kadar bağımlı olduğumuzu fark etmeden geçiririz. Yönetilmesi en zor ağrılardan biri kronik diz ağrısıdır, çünkü ister ayakta ister otururken dizleriniz birbirine bağlıdır. Yürüyor, merdiven çıkıyor, bisiklete biniyor veya hatta rahat bir uyku pozisyonu bulmaya çalışıyor olsanız da dizleriniz etkilenir. Bu yüzden dizlerinizdeki herhangi bir ağrı tüm gününüzü tamamen etkileyebilir.

İşte diz ağrısını azaltma veya iyileştirme konusunda büyük etkisi olan 11 gıdanın bir listesi. Ayrıca ağrı kesici ilaçlara ne kadar bağımlı olduğunuzu önemli ölçüde azaltacak ve vücudunuzu genel olarak sağlıklı tutacaktır.

havuc-onecikan-2021.webp

1. HAVUÇ

Harika bir görüş elde etmek istiyorsanız, havuç yıllardır tavsiye edilmektedir. Ancak, havuçta bundan daha fazlası var. Diz ağrısını hafifletmek için onları yemek eski bir Çin ilacıdır. Etkilidir çünkü havuç, her ikisi de güçlü anti-inflamatuar bileşikler olan A vitamini ve beta-karoten bakımından zengindir. Havuçtan en iyi şekilde yararlanmanın en iyi yolu, onları pişirildiğinde yemektir, ancak bazı insanlar onları pişmiş sevmezler. Bu insanlardan biriyseniz, yine de onları çiğ yiyebilirsiniz. Her gün iki porsiyon yemek, diz ağrınızı önemli ölçüde azaltacaktır.

60230f2079da3e0ff4d319ed.webp

2. ZERDEÇAL

Eğer büyük bir köri aşığıysanız, zaten dizlerinize büyük bir iyilik yaptığınızı bilmek sizi mutlu edecektir. Zerdeçal büyük miktarlarda kurkumin içerir. Kurkumin yüzyıllardır tıpta, özellikle de bitkisel olanlarda, anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu için kullanılmıştır. Sık sık yemek, diz ağrısı ve diğer herhangi bir ağrılı eklem alma riskinizi önemli ölçüde azaltacaktır. Ağrıyı iyileştirme yeteneği neredeyse ibuprofen'inkine benzer.

612181-1627706147.jpg

3. ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi denilince akla ilk olarak salata sosu gelir. Ancak elma sirkesi bundan çok daha fazlası için kullanılabilir. İster içmeyi tercih edin, ister ağrılı bölgeye topikal olarak uygulayın, diz ağrısını gidermek için kullanılabilir. Günde en az iki yemek kaşığı elma sirkesi içmeniz tavsiye edilir çünkü bu, diz çevresinde iltihaplanmaya neden olduğu bilinen toksinleri çözmenize yardımcı olur. Elma sirkesini zeytinyağı ile karıştırıp, yaklaşık bir hafta boyunca günde en az bir kez dizlerinize masaj yaparak aynı etkiyi elde edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN