Dünya üzerindeki en faydalı nimet! Tam bir antioksidan deposu: Günde 5 tane yiyenin hayatını kurtarıyor

Dünya üzerindeki en faydalı nimet! Tam bir antioksidan deposu: Günde 5 tane yiyenin hayatını kurtarıyor

Vücudun yaşam boyu işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için ihtiyacı olan besinleri karşılamak gerekiyor. Yapılan araştırmalar ise bu besinden beş tane tüketildiğinde vücudun günlük ihtiyacı olan K vitamininin yarısının karşılandığını ortaya koymuştur. İşte, dünya üzerindeki en faydalı nimet...

Mürdüm eriği olarak bilinen mor eriğin içerisinde bol miktarda A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E ve K vitaminleri vardır. Mürdüm eriği suyundaki diğer temel besinler ise; beta-karoten, manganez, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve demirdir. Sağlık için oldukça faydalı olan bu meyveyi tüketmek ise büyük önem taşıyor.

Taze olarak tüketilen mürdüm eriği aynı zamanda kurutulmuş ya da haşlanıp kompostosu yapılmış şekilde de tüketilebilmektedir. 5 tane mürdüm eriğinin içerisinde ortalama 60 mikrogram K vitamini bulunmaktadır. Bu da insan vücudunun ihtiyacı olan günlük K vitamininin yarısını karşılamaktadır.

dunya-uzerindeki-en-buyuk-nimet.jpg

MÜRDÜM ERİĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Yapılan araştırmalar, mürdüm eriğinde bulunan fitobesinlerin antikanser etkisine sahip olduğunu ortaya koymuştur. Erikte bulunan K vitamini, kanser hücrelerini engelleyerek kansere karşı koruma sağlar.

- İçeriğinde bulunan C vitamini ise, bağışıklığı desteklerken aynı zamanda saç, cilt, eklem ve gözler için de oldukça faydalıdır.

- Bağırsakları hareketlendiren mürdüm eriği kabızlık ve mide sorunlarını hafifletir.

- İçeriğindeki potasyum sayesinde kan basıncını dengede tutarak kalbi korur.

- Kalorisi oldukça düşük olduğundan diyet listelerinin vazgeçilmezidir.

- Mürdüm eriği düzenli olarak tüketildiğin kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN