Eğer bu kokuları alamıyorsanız yandınız! Alzheimer'ın en erken belirtisini uzmanlar açıkladı: Evde hemen test edin

Eğer bu kokuları alamıyorsanız yandınız! Alzheimer'ın en erken belirtisini uzmanlar açıkladı: Evde hemen test edin

Bu kokuları alıp alamadığınızı hemen kontrol edin! Alamıyorsanız yandınız! Florida Üniversitesi McKnight Beyin Enstitüsü Koku ve Tat için Merkezi'nde yapılan bir araştırmayla Alzheimer'ın en erken belirtisi ortaya çıktı...

Alzheimer'ın en erken belirtisi ortaya çıktı. Florida Üniversitesi McKnight Beyin Enstitüsü Koku ve Tat için Merkezi'nde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, fıstık ezmesi ile yapılan bir koku testi, Alzheimer riskini belirlemede oldukça etkili.

TEST NASIL YAPILDI?

alzheimer-baslangici-nasil-olur.webp

Sabah'ın haberine göre araştırmacılar, Alzheimer hastalığının erken dönemlerinde sol burun deliğinden koku alamayan insanların Alzheimer'a yakalanma riskinin arttığını belirledi. Bu koku testi için en ideal madde olarak fıstık ezmesi kullanılıyor. Yapılan testlerde, Alzheimer hastalarının sol burun deliğinde yapılan 20 santimlik testte kokuyu alamadıkları tespit edildi.

'İLK ETKİLENEN SOL HEMİSFERDİR'

Araştırmacılar, "Alzheimer hastalığında ilk etkilenen sol hemisferdir. Daha büyük bir dejenerasyon gösterir" şeklinde açıklama yaptı.

alzheimer-baslangici-nasil-olur1.webp

Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, koklama eksikliğinin beyin hasarından kaynaklandığını vurgulayarak, "Koklamadaki eksiklik beyin hasarından kaynaklıdır. Demans yani bunama beyin hasarı ile oluşan bir hastalıktır. Alzheimer demansın bir türüdür ve beyin hücrelerinde henüz tam bilinmeyen sebeplerden dolayı ilerleyici ve kalıcı hasar oluşur. Bu hasarlı dokuların içinde koku algılamasına yardımcı hücreler de vardır ve o hücreler de zarar görür." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN