Elma diyetiyle 10 günde sağlıklı 2 kilo vermek mümkün

Elma diyetiyle 10 günde sağlıklı 2 kilo vermek mümkün

Elma diyeti, fazla kilolarınızdan kolayca kurtulmanızı sağladığı gibi bütçe dostu ve sağlıklı olması dolayısıyla son dönemde ilgi görüyor. Elmanın içerisinde bulunan lifler, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı oluyor. 10 günde 2 kilo verdiren elma diyeti, sağlıklı zayıflamaya örnek olarak gösteriliyor. İşte, elma yemenin faydaları ve elma diyeti programı...

Elmanın yağ yakıcı özelliğiyle 10 günde 2 kilo vermek mümkün. Eylül 2008 yılında yapılan bir araştırma için, kadınlara 10 hafta boyunca günde üç elma, üç armut veya aynı kalori değerine sahip üç yulaflı kurabiye verildi. Elma grubu 2 kilo ve armut grubu 1.6 kilo kaybederken, yulaf grubunun kilosu değişmedi.

Eylül 2015 yılında 124 bin 86 kişide yapılan gözlemsel bir çalışma, elma yiyen kişilerin dört yıllık bir süre boyunca günlük porsiyon başına ortalama 500 gr kaybettiğini belirledi. Günlük olarak elma yiyen kişiler çok daha zayıf çıktı.

61a916df0ed48c0019e5672b.jpg

ELMA ZAYIFLATIR MI?

Elmanın bilimsel olarak kanıtlanmış zayıflatıcı etkileri, doğru bir diyetle birleştiğinde sağlıklı kilo vermeye önemli katkı sağlıyor. Elma tüketen on binlerce kişi üzerinde yıllar süren çalışmalar gerçekleştiren beslenme uzmanları, elmanın zayıflatıcı özelliğini olduğunu bilimsel olarak kanıtladı.

ELMA DİYETİ ZAYIFLAMAYA NASIL ETKİ EDİYOR?

Elma, göbek yağlarını eritmeye ve iştahınızı kontrol etmeye yardımcı oluyor. Elma diyeti, 5 gün içinde en az 3 kilo verdiriyor, üstelik göbek çevresini de inceltiyor.

Doğru bir beslenme ve egzersizle devam ederek günler içinde göbek çevresindeki yağların da erimeye başladığını göreceksiniz.

Kilo vermenin en önemli araçlarından biri tok hissetmektir. Bir elmanın sizi tok hissetmenizi sağlayan yaklaşık 5 gramdan fazla diyet lif içermesidir.

Elmalar, büyük meyve başına (223 gram) 116 kalori ve 5.4 gram lif ile kalorisi düşük ve lifi yüksektir. Kilo vermenin en önemli noktası buna karar vermek ve elbette inanmaktır.

Bir diyet için ideal bileşenler olan elmalar mineraller, vitaminler ve lif bakımından zengindir ve ayrıca meyvenin boyutuna bağlı olarak yaklaşık 80 ile 100 kalori arasında değişen çok az kaloriye sahip ancak bu kadar değil... Elmalar kalori alımını azaltıyor, besinlerin yağ olarak depolanmasını engelliyor.

7gzymss6kblgk4mphdy3f27q2i.jpg

ELMANIN FAYDALARI NELER?

1) İltihabı azaltmaya ve kolon kanserini önlemeye yardımcı olurlar: Elmalar, kolon kanseri oluşumunu önleyen çözünür bir lif olan pektin içerir. Elma pektini ayrıca inflamatuar yanıtı modüle etme ve ağrılı inflamasyona karşı koruma sağlama yeteneğine de sahiptir.

2) Elmalar bağışıklığı güçlendiren C vitamini içerir: Bu, elmaları sonbaharda, havaların değiştiği ve soğuk algınlığı ve gripten korunmamız gerektiğinde harika bir atıştırmalık yapar.

3) Kan şekerindeki ani yükselmeleri azaltır: elmalar, bağırsak yolunda nişasta ve şeker emilimini azaltan amilaz inhibitörleri içerir. Elmalardaki bu polifenoller, şeker emilimini azaltır ve tüm öğününüzün glisemik yükünü düşürürken kan şekeri artışlarını önler.

4) Elma ile göbek yağını azaltın: Elmaların, sıfır yan etki ile aşırı kilolu bireylerde visseral karın yağını önemli ölçüde azalttığı gösterilmiştir. Elmalardaki polifenoller ayrıca her tür vücut yağının metabolizmasında önemli bir rol oynar.

5) Elmalar kolesterolü düşürür ve kardiyovasküler hastalıklara karşı korur: Elmalar, kandaki LDL kolesterol seviyelerini düşürdüğü gösterilen spesifik prosiyanidinler içerir. Bunlar, kalp hastalığına karşı koruma sağlamak ve ‘Fransız paradoksuna’ katkıda bulunmak için kırmızı üzümlerde bulunan prosiyanidinlerin aynısıdır.

health-benefits-of-apples-1296x728-feature.jpg

ELMA DİYETİ NASIL YAPILIR?

Araştırmalardan da anlaşıldığı gibi sadece elma tüketerek günler içinde kilo vermeye başlamanız mümkün. Elma diyeti hızlı bir şekilde kilo vermenin etkili yollarından biridir.

Kilo vermek ve sağlığınızı iyileştirmek 5 günlük elma diyeti ile sağlanabilir. Ayrıca düzenli egzersiz yapmanın ve yaşam tarzınızı değiştirmenin sağlıklı kilo vermenizi sağlayacağının da farkında olmalısınız.

Elmadaki lif, yağ moleküllerine bağlanarak yağ emilimini engeller. Elyaf bağlı yağ daha sonra doğrudan vücuttan atılır. Elma ayrıca daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Her ana öğünden önce bir elma yemek sizi daha az acıktırır ve fazla yemek yemenizi engeller.

Elma diyeti, öğünlerinizin büyük bir bölümünün elmalardan oluşacağı 5 günlük bir diyet planıdır.

1. günde; diyet yapanların kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde sadece elma yemesine izin verilir.

2. günde; diyet yapanların kahvaltı ve akşam yemeklerinde ve öğle yemeği, elma ve sebzelerde elma yemesine izin verilir.

3. gün ile 5. gün arasında; diyet yapanların her ana öğün için elma ile birlikte meyve, taze meyve suları, sebze smoothie'leri, proteinler ve süt ürünleri yemelerine izin verilir.

apple-health-benefits.jpg

ELMA DİYETİ 1. GÜN

5 günlük elma diyeti, diyet yapanların ilk gün sadece elma ve sıvı yemesini gerektirir.

* Sabah kahvaltısı: 2 elma

* Öğle yemeği: 1 elma

* Akşam yemeği: 3 elma

* Gün içerisinde en iyi detoks tariflerinden birini seçerek 1 büyük bardak kadar tüketebilirsiniz.

Geri kalan 4 gün asla aç hissetmeyeceksiniz. Elma diyetinin diğer günlerinde diyet yapanların diğer besleyici gıdalarla birlikte çoğunlukla elma yemelerine izin verilecek, ancak günde 1200 kaloriyi geçmeyecek.

ELMA DİYETİ 2. GÜN

İkinci gün, sağlıklı bir vejetaryen öğle yemeği ile birlikte elma tüketmelisiniz. Bu, sebzelerden diğer gerekli besinleri almanıza yardımcı olacaktır. Zeytinyağı, hücre zarı bütünlüğünü korumaya yardımcı olacak zengin bir iyi yağ kaynağıdır.

Seçtiğiniz detoks suyunu yudumlamaya devam ettiğinizden ve gün boyunca bol miktarda su içtiğinizden emin olun

* Sabah kahvaltısı: 1 elma ve bir bardak yağsız süt veya soya sütü (glütene duyarlıysa)

* Öğle yemeği: İki havuç ve yarım pancar içeren bir elma ve yeşillik salatası idealdir. Nane yaprakları, Dijon hardalı, zeytinyağı, tuz ve karabiberle hafif bir salata sosu yapın.

* Akşam yemeği: 2 elma

ELMA DİYETİ 3. GÜN

Bugün protein günü olarak adlandırılabilir. Proteinler vücudumuzun yapı taşlarıdır. Bu nedenle güne omlet gibi iyi bir protein kaynağı ile başlayın (bir bütün yumurta kullanın). Vejetaryen iseniz, yumurta yerine bir bardak süt içebilirsiniz. Yoğurt sindirime yardımcı olacaktır.

Akşam yemeği için iyi bir protein kaynağı ve 1 elma yiyin. İki gün boyunca çoğunlukla elma yediğiniz için vücudunuz sindirim ve metabolizma için yeterli enerjiye sahip değil. Bu nedenle, çok fazla yemek yemeyin. Kendinizi su ve detoks içecekleri ile doldurun.

* Sabah kahvaltısı:1 elma + 1 dilim kepekli ekmek + omlet

* Öğle yemeği:1 elma + salatalık, domates, soğan, nane yaprağı, tuz ve karabiber ile salata.

* Ara öğün: 1 su bardağı az yağlı yoğurt

* Akşam yemeği: 1 elma+ mercimek çorbası, havuç ve brokoli salatası

ELMA DİYETİ 4. GÜN

Güne elmalı ve lahanalı smoothie ile başlayın. Lahana oldukça besleyicidir ve kilo vermenize yardımcı olur ve sizi daha uzun süre tok tutar.

* Sabah kahvaltısı: 1 elma + lahana smoothie

* Öğle yemeği 1 elma+ ızgara sebzeler ya da sebze çorbası

* Ara öğün: 1 küçük kase meyve veya 1 portakal

* Akşam Atıştırmalığı: 1 fincan yeşil çay

* Akşam yemeği: 1 elma + salata ya da pancar ve kereviz smoothie

ELMA DİYETİ 5. GÜN

Diyetin son günü, diyet yapanların meyve, sebze, iyi yağlar, iyi karbonhidratlar ve proteinler yemelerine izin verilir. Bu, vücudunuzu son birkaç gündür uyguladığı düşük kalorili diyetten kurtarmaya yardımcı olmak için tasarlandı.

* Sabah kahvaltısı: 1 elma + 1 haşlanmış yumurta ya da 1 elma + haşlanmış su kabağı suyu

* Öğle yemeği: 1 elma+ ızgara sebzeler ya da 1 elma ve sebze çorbası

* Ara öğün: 2 badem veya 1 şeftali

* Akşam atıştırması: 1 fincan yeşil çay + 1 sindirim bisküvisi

* Akşam yemeği: 1 elma+ pişmiş balık ve kuşkonmaz ya da 1 elma + barbunya

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN