Elmayı bugüne kadar yanlış yiyormuşuz! Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı anlattı

Elmayı bugüne kadar yanlış yiyormuşuz! Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı anlattı

Ezber bozan reçeteleriyle yakından takip edilen Prof. Dr. Canan Karatay, yeni bombayı patlattı. Vücudumuza olan zararlı besinleri sıralayan Canan Karatay, meyvenin önemine dikkat çekerek o meyve ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar elmayı yanlış yiyormuşuz. Karatay, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı. Elmayı bu şekilde yiyenler Parkinson, Alzheimer gibi hastalıklarından korunuyor. İşte Canan Karatay'ın dikkat çeken sağlık tavsiyeleri...

Yaz kış demeden severek tükettiğimiz elmanın faydasını bilmeyen yoktur. Hem besleyici hem de sağlıklı olan elma, birçok hastalığa şifa olan bir meyvedir. Genelde elmayı olduğu gibi yeriz ancak Prof. Dr. Canan Karatay yapılan en büyük yanlışı açıkladı. Elmayı bugüne kadar yanlış yiyormuşuz. Karatay, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı. Elmayı bu şekilde yiyenler grip, nezle, Parkinson, Alzheimer gibi hastalıklardan korunuyor. İşte detaylar haberimizde...

BUGÜNE KADAR YANLIŞ YİYORMUŞUZ!

Sağlıklı beslen üzerine sık sık açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay bilim dünyasında çığır yaratacak bir çağrıda bulundu. Doğal sağlık tavsiyeleri ile milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen Canan Karatay, elma tüketenleri uyardı. Sakın bu hataya düşmeyin! Elmayı bugüne kadar yanlış yiyormuşuz.

hghggh-40.jpg

Terayağı hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalarda bulunan Karatay, "Ben onu bilmem ben köy tereyağı diyorum. Pakete girmiş hiçbir şeyi almayın. Peynir tam yağlı olacak. Yoğurdu da evde kendinizi mayalanacaksınız. Pakete girmiş olanlar peynir ve yağlar süt tozundan yapılıyor." diyerek paketli gıdaların zararlı olduğunu belirtti.

"KURTLU ELMA YİYİN"

Gün içerisinde meyve tüketiminin oldukça önemli olduğunu belirten Canan Hoca, elma severleri uyardı. Kurtlu elmanın oldukça faydalı olduğunu belirten Karatay, "Meyve tabii ki tüketin ama mesela kurtlu elma tüketin. İlaçsız olacak. Çünkü kurtlar sizden bizden akıllıdır. İlaçlı olan üstünde tarım zehri olan hiçbir şeyi kurtlar yemez. Siz kurtlu elma tüketebilirsiniz ama ısırdığınız zaman dikkat edin kurdun yarısı elmada kalmasın!" önerisinde bulundu.

ghghhghg-16.jpg

ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Elmanın sağlığa faydaları hakkına birçok araştırma bulunmaktadır.
  • Zengin su içeriğinin yanı sıra birçok vitamin ve mineral içermektedir. Elmanın sağlığa faydaları; lifli yapısı (pektin) ve antioksidanlar (polifenoller, C vitamini) ile bağlantılıdır.
  • Başta C, A, K, E ve B vitaminleri açısından zengin olan elma içerdiği mineraller ve eser elementlerle hem enerji verir hem de hücre koruyucudur. Zengin su içeriği ile vücudun düzgün çalışması için gerekli olan hidrasyonu sağlar.
  • Elmanın zengin lif ve antioksidan bileşenleri kolesterol düşürücü etkileriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlamakta, diyabet ve obezite oluşumunun önlenmesinde yardımcı olmaktadır. Özellikle meyve ve sebzelerden oluşan lif açısından zengin bir beslenme birçok kronik hastalık riskinin azalmasına katkıda bulunur.
  • Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
  • Antioksidanlar serbest radikallerin zararlı etkileriyle mücadele etme özelliğine sahiptir. Serbest radikaller hücrelerin erken yaşlanmasına neden olurlar. Tütün veya alkol tüketimi, güneşe maruz kalma, kirlilik vb. durumlarında serbest radikallerin üretimi artar. Serbest radikallerin etkilerine karşı koymak için yeterli miktarda antioksidan tüketmek sağlıklı bir yaşam için gereklidir.
  • Elmanın antioksidanlar ve özellikle polifenollerdeki zenginliği, cilt dahil olmak üzere hücresel yaşlanmayı hızlandıran serbest radikallere karşı savaşarak elmayı yaşlanma karşıtı bir besin haline getirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN