En hızlı yaşlanan organın göz olduğu tespit edildi! Eğer günde 3 dakika bunu yaparsanız kartal gözüne sahip olursunuz

En hızlı yaşlanan organın göz olduğu tespit edildi! Eğer günde 3 dakika bunu yaparsanız kartal gözüne sahip olursunuz

Uzmanlar, en hızlı yaşlanan organın göz olduğunu, araştırmalar sonucu ortaya çıkardı. Ancak her gün 3 dakika bunu yaparsanız gözleriniz keskin olacak! Hiçbir efor gerektirmiyor, yalnızca o renge bakmanız yetiyor...

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırma, günlük olarak kırmızı ışığa bakmanın yaşlılıkla ilişkili görme kaybını tersine çevirebileceğini ortaya koydu. Parkinson ve diyabet gibi hastalıklarda yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine de katkı sağlayabilecek bu yöntem, bilim dünyasında büyük ilgi çekiyor.

KIRMIZI IŞIK HÜCRELERİN ENERJİ ÜRETİMİNİ ARTIRIYOR

12085614-1200x675-1-1024x576.webp

Uzmanlar, kırmızı ışığın, mitokondrileri canlandırarak hücrelerin enerji üretimine katkıda bulunduğunu belirtti. Yapılan araştırmanın sonuçları, University College London (UCL) Oftalmoloji Enstitüsü tarafından The Journals of Gerontology bilim dergisinde yayımlandı.

3 DAKİKA BOYUNCA KIRMIZI IŞIĞA BAKMAK YETİYOR

kirmizi-isik.jpg

Araştırmada, gönüllülerin her gün üç dakika boyunca kırmızı ışığa bakmaları istendi. Düşük kontrastlı renkli harflere bakmaları istenen gönüllülerin koni fonksiyonları ölçüldü. Ayrıca, karanlıkta ışık sinyallerini seçmeleri istenen kişilerin gözlerinin çubuk hassasiyetine de bakıldı.

YÜZDE 14 ORANINDA İYİLEŞME KAYDEDİLDİ

retina.webp​​​​​​​

Denemenin ardından katılımcılarda kontrast hassasiyetinde yüzde 14 oranında iyileşme görüldü. 40 yaş ve üzeri gönüllülerde ise bu iyileşme oranının yüzde 20'ye kadar çıktığı belirlendi. Özellikle düşük ışıkta görme yeteneğinde de önemli bir artış gözlendi.

Araştırmanın lideri Prof. Glen Jeffrey, "Retina, vücudumuzdaki en hızlı yaşlanan organdır. İnsan ömrü evrimsel açıdan hiçbir zaman 40 yaşın üzerine çıkmamıştır" açıklamasını yaptı. Bu bulgular, insanların organlarının erken yaşlandığı uzun yaşam süresine sahip olduğu modern toplumda, bu organları güçlendirmek için yeni yolların bulunması gerekliliğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN