Et benlerini taş gibi düşüren formül! Evet çörek otunun ona da bir devası var

Et benlerini taş gibi düşüren formül! Evet çörek otunun ona da bir devası var

Eskiden berri doğal şifa niyetine hastalıklar için kullanılan çörek otu yağının bilinmeyen bir faydası daha ortaya çıktı. Yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanılan çörek otu yağının et benleri için işte o faydası...

Et beni, cilt üzerinde oluşan çıkıntılar olarak tanımlanabilir. Çoğunlukla zararsız, şikayete yol açmayan ve travmatize edilmedikçe ağrı yapmayan ve bir tür cilt lezyonu olan et beninin, her dört yetişkinden birinde olduğu düşünülür. Et benleri özellikle şişmanlığa yatkın ve obez hastalarda daha çok görülmektedir. Boyutları kişiden kişiye farklılık gösterebileceği gibi, aynı bölgede farklı boyutlarda da olabilir. Kişiyi estetik açıdan rahatsız etmesi durumunda et benleri ameliyatlı ya da ameliyatsız tedavi yöntemleriyle yok edilebilir. Bizde haberimizde ameliyata gerek kalmadan et benini çörek otu yağı kullanarak nasıl tedavi edebileceğinizi derledik.

basliksiz-4.jpg

Çörek Otu Yağı Nedir?

Çörek otu bitkisi, çeşitli mutfak ve tıbbi geleneklerde uzun bir kullanım geçmişine sahip olduğu güneybatı Asya'da ve Akdeniz ve Afrika'nın bazı bölgelerinde bulunur. Yaklaşık bir metre büyür ve ince yapraklara, küçük soluk çiçeklere ve tohumlarla dolu meyve kabuklarına sahiptir. Çörek otu yağı da bu tohumlardan elde edilir. Çörek otu yağı linoleik asit, oleik asit gibi doymamış yağ asitleri ve bazı doymuş yağ asitleri içermektedir. Linoleik asit vücutta üretilmeyen esansiyel yağ asitlerinden biridir.

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

İnsanlar binlerce yıldır terapötik faydaları için çörek otu yağını kullandılar. Araştırmalar, bu yağın kilo vermeye yardımcı olmak, cilt koşullarını iyileştirmek ve hatta kanser ve diyabet tedavisine yardımcı olmak gibi birçok tıbbi ve kozmetik fayda sağlayabileceğini gösteriyor. Bu faydaların anahtarı, çörek otu yağının ana bileşeni olan timokinon gibi görünüyor.

  • Çörek otu takviyesinin insanların vücut kitle indeksini düşürmeye ve insanların bel çevresini düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.
  • Egzama, akne veya sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının semptomlarını netleştirmeye yardımcı olarak faydalıdır.
  • Saçı nemlendirebilir, cildi yumuşatabilir.
  • Çörek otu yağı, yara iyileşme sürecini hızlandırabilir.
  • Çörek otu yağındaki timokinonun, çeşitli kanser hücrelerinde programlanmış hücre ölümünü etkiler.
  • Hem karaciğer hem de böbrekler üzerinde koruyucu bir etkiye sahiptir.
  • Çörek otu yağının anti-inflamatuar özellikleri hazımsızlık, mide bulantısı, karın şişliği, şişkinlik, kusma, ishal veya kabızlık gibi semptomların hafifletilmesine de yardımcıdır.

ET BENLERİNİN ÇÖREK OTU YAĞI İLE TEDAVİSİ

Et benlerinin tedavisinde bitkisel olarak çörek otu yağı kullanılmaktadır. Et beni olan bölgenize günde bir çay kaşığı çörek otu yağını sürün ve bir çay kaşığı da için. Bu bitkisel tedaviye yaklaşık olarak 3 hafta devam etmeniz öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN