Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Hamilelik belirtileri gösteren anne adayları evde gebelik testi nasıl yapılır? Sorusunu oldukça merak ediyor. Evde gebelik testi yapmak oldukça kolaydır.

Hamilelik belirtileri gösteren anne adayları evde gebelik testi nasıl yapılır? Sorusunu oldukça merak ediyor. Evde gebelik testi yapmak oldukça kolaydır. Bunun için eczaneden satın alınan bir gebelik testi yeterli olur. Ufak bir idrar kabına idrarınızı yapın. Ardından eczaneden alınan gebelik testi çubuğunu idrar kutusunun içerisine daldırın. 10 saniye yeterli olacaktır.

Ardından çubuğu bir süre bekletin. Eğer test sonucu tek çizgi ise sonuç negatif, çift çizgi ise sonuç pozitiftir. Pozitif yani çift çizgi gebeliğin olduğu anlamına gelir. Fakat bazı durumlarda bu sonuçlar kesinlik vermez. Bunun için kan testi yaptırmak daha doğrudur. Birden fazla gebelik testi yapmak doğru sonucu almaya yardımcı olur.

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Güvenilir sonuçlar almak için gebelik testini zamanında yapmak gerekir. Gebelik testini yapmak için en uygun zaman gebelik belirtilerinin görülmeye başladığı zamandır. Mide bulantısı ve adet gecikmesi şikayetlerinde gebelik testine başvurmak gerekir. Bu belirtiler kuvvetli gebelik şikayetleridir.

Özellikle adet üzerinden 1 hafta geçtiyse test için doğru zamandır. Erken yapılan hamilelik testleri yanlış sonuçlar verebilir. HCG adı verilen hormon hamile bireylerde yüksek artış gösterir. İdrar testi kandaki bu hormonu ölçer ve hamilelik hakkında kişiye bilgi verir

Evde Yapılabilecek Doğal Gebelik Testleri Nelerdir?

Hastaneye gitmeden evde doğal yöntemler ile hamilelik tespiti yapılır. Fakat bu yöntemler kesinlik ifade etmez. Geleneksel yöntemler olarak bilinir ve hala uygulanır. Peki, bu testler nelerdir?

Evde yapılabilecek doğal gebelik testleri şunlardır:

  • Diş macunu testi
  • İdrar bekletme yöntemi
  • Çamaşır suyu yöntemi
  • Sirke yöntemi
  • Şeker yöntemi

Bu yöntemler eski usul yani geleneksel yöntemler olarak bilinir. İdrarın durumuna göre hamilelik olup olmadığına karar verilir. Fakat günümüzde daha kesin yöntemler kullanılıyor.

İdrar Bekletme Yöntemi İle Gebelik Testi

Evde kolay şekilde yapılabilen bir yöntemdir. Öncelikle küçük bir kaba idrar alınır. Alınan idrar düz bir yüzeye koyulur. Koyduktan sonra çalkalama gibi işlemleri yapmamak gerekir. Düz zemine konulan idrar kabı oda sıcaklığında bir gün bekletilir. İdrar aynı şekilde görünüyorsa sonuç pozitiftir. Fakat idrarın üzerinde beyaz bir tabaka oluştuysa sonuç negatif demektir. Bu işlem için sadece bir kap veya şişe yeterli olacaktır. Bu işlem sonrası gebeliği kesinleştirmek için bir hastaneye başvurmak gerekir.

Diş Macunu Testi İle Gebelik Tespiti

Diş macunu kullanarak evde gebeliği saptamak mümkündür. Öncelikle ufak bir kase veya kap içerisine beyaz renkli bir diş macunu ilave edin. Ardından idrarınızın bulunduğu kabın içerisinden bir miktar idrarı alın ve macunun içerisine ekleyin. Macunun rengi sabit ise sonuç negatif demektir. Fakat macunda köpüklenme ve renk değişimi mevcutsa sonuç pozitiftir. Pozitif sonuçlarda genellikle beyaz olan diş macunu maviye ve mavi tonlarına döner.

Toz Şeker Yöntemiyle Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Toz şeker ile gebelik testi yapmak için öncelikle bir miktar toz şeker bir kabın içerisine alınır. Bu yöntem için en uygun idrar alma zamanı sabahtır. Sabahın ilk idrarı bir kabın içerisine alınır. Sonra alınan idrar şekerin içerisine eklenir. Şekerde topaklanmalar olması hamile olunduğu anlamına gelir. Eğer şeker hızlı şekilde çözüldüyse testin sonucu negatiftir.

Çamaşır Suyu Kullanarak Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

En az 3 yemek kaşığı kadar çamaşır suyu bir kabın içerisine alınır. Ardından alınan idrar örneği çamaşır suyuna damlatılır. Çamaşır suyunda köpüklenme mevcutsa testin sonucu pozitiftir. Köpüklenme yoksa sonuç negatiftir.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN