Evde kendi D vitamininizi yapın güne bomba gibi uyanın! Prof. Dr. Saraçoğlu'ndan hayatınızı değiştirecek tarif

Evde kendi D vitamininizi yapın güne bomba gibi uyanın! Prof. Dr. Saraçoğlu'ndan hayatınızı değiştirecek tarif

Hiç kan değerlerinize baktırdınız mı? Eğer son zamanlarda kan değerlerinize hiç baktırmadıysanız hemen baktırın. Bu sayede vücudunuzda hangi vitaminlerin eksik olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz. Çoğu kişi ek takviyeler kullanır ancak bu takviyeler tam anlamıyla fayda sağlamaz hatta vücudunuzda bazı yan etkiler oluşturur. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun bu tarifi ile D vitaminine doyacaksınız. Evde doğal yöntemlerle kendi D vitamininizi yapın. İşte detaylar...

Sağlıklı beslenme üzerine tavsiyeler veren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yeni bomba tarifini açıkladı. Herkeste görülen ve önlem için tonlarca para döktüğümüz vitamin ilaçlarına son. D vitamini eksikliği her yaşta görülen ve vücut sağlığını etkileyen bir hastalıktır. İbrahim Saraçoğlu'nun bu kürü ile evde kendi D vitamininizi yapacaksınız. Tek malzeme ile kendi ilacınızı yapın. Hem sağlıklı hem daha faydalı. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun D vitamini deposu dediği tarif...

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK TARİF

Kan değerlerinize baktığınızda genelde D vitaminin eksik olduğunu görürsünüz. Genelde güneşten aldığımız D vitaminini tükettiğimiz besinlerle de vücudumuzda depolayabiliriz. Biz daha çok sağlıklı beslenmek yerine ek takviyeler kullanmayı tercih ediyoruz ancak bu o kadar doğru bir şey değil. Bu takviyeler hem sağlıksız hem de çok pahalı. İbrahim Saraçoğlu'nun bu tarifini kullanın ve D vitaminine doyun. Evde kendi ilacınızı yapın. Hazırsanız o mükemmel tarifi veriyoruz.

EVDE KENDİ D VİTAMİNİNİZİ YAPIN

İbrahim Saraçoğlu'nun verdiği tarifi göre ilk olarak 7-8 adet kültür mantarını ince ince doğrayın. Ardından doğradığınız mantarları geniş ve düz bir kaba koyarak güneş ışığında 20 dakika bekletiniz. Bu mantarları hem salatalarda hem de çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Ekstra olarak direkt olarak da tüketebilirsiniz.

avbnnn.jpg

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ

D vitamini eksikliği belirtileri depresyon, kemik ağrısı, sık sık soğuk algınlığına yakalanma ve halsizlik gibi şekillerde ortaya çıkabilir. D vitamini fazlalığı belirtileri ise aşırı D vitamini alımında, vücut ağırlığında istemsiz ve hızlı kayıplar, yorgunluk, yer ve zaman algısında bozukluk, kusma veya kabızlık gibi sorunlar şeklinde kendini gösterebilir.

D VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER

Doğal yapısında D vitamini olan besinler sınırlıdır. Dolayısıyla “Doğal D vitamini kaynağı nedir?” sorusunun yanıtı hayvansal kaynaklar şeklinde cevaplanabilir.

  • Alabalık, somon, ton balığı, uskumru gibi yağlı balıkların etleri ve karaciğerleri D vitamini açısından zengindir.
  • Sığır karaciğeri, peynir ve yumurta da bir miktar D vitamini içerir.
  • Somon, popüler bir balık olmakla birlikte harika bir D vitamini kaynağıdır. Ortalama olarak 100 gramlık bir porsiyonunda 526 IU D vitamini içerir. Her gıdanın yetiştirilme şartları besin öğelerini değiştirir. Somon balığında da yabani mi yoksa çiftlik balığı olduğu D vitamin miktarını değiştirse de en zengin kaynak olma özelliğini taşımaya devam eder.
  • Balıklar karaciğerlerinde D ve A vitamini depo eder. Özellikle Morino balığı, karaciğer yağı (Cod Liver Oil), balık sevmeyen bireylerin 1 çay kaşığı ile alabileceği en yüksek D vitamini içeriğini sağlayan ve takviyesine rahatlıkla ulaşılabilecek bir kaynaktır. Ringa ve sardalya balıkları da küçük balıklar olmalarına rağmen iyi birer D vitamini kaynaklarıdır. Taze bir ringa balığının 100 gramı yaklaşık 216 IU D vitamini sağlar.

avbbb.jpg

  • Konserve ton balığı da hem saklama hem de ulaşım kolaylığı açısından sıklıkla tercih edilir. 100 gramında yaklaşık 268 IU D vitamini içerir. Ayrıca Niasin (B3 vitamini) ve K vitamini açısından da zengindir.
  • Diğer yandan yumurtanın beyaz kısmı proteinler açısından zenginken sarı kısmında 37 IU kadar D vitamini vardır. Yumurta sarısının içerdiği D vitamini miktarının, maruz kaldığı güneş ışığını ve eminde bulunan D vitamini ile ilişkili olduğu da bilinir.
  • Son olarak mantarlar, tıpkı insanlar gibi D vitaminini Güneş yolu ile sentezleyebildikleri için D vitamini içeren besinler arasında iyi bir kaynaktır. Aradaki tek fark, mantarlar D2 vitamini (ergokalsiferol) üretirken insanlar D3 vitamini (kolekalsiferol) üretir2. İnsan vücudunda D vitamininden istenilen faydayı alabilmek için D3 vitaminine ihtiyaç vardır. Bu nedenle mantarlardan alınan D2 vitamininin etkisi D3 vitamini kadar olmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN