Fakir yiyeceği denilen soğan vitaminden zengin çıktı! Soğanı bu şekilde tüketin... Portakal kadar C vitamini var

Fakir yiyeceği denilen soğan vitaminden zengin çıktı! Soğanı bu şekilde tüketin... Portakal kadar C vitamini var

Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan taze soğan resmen bir vitamin deposu çıktı. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığına olan faydaları yemeyenlere bile bağımlı hale getirecek. İşte taze soğanın faydaları…

Genellikle çiğ olarak tüketilen, yemeklerin yanında tercih edilen yeşil soğan bu şekilde tüketildiği takdirde besin değerini en üst düzeyde koruyor. Pişirildiği takdirde ise besin değerlerini kaybeden bu yiyecek sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkıyor. Her ne kadar besin değerini kaybetse de pişirilerek tüketilmesi tavsiye edilen yeşil soğanın bu kadar sağlıklı olmasının altındaki sır ise ortaya çıktı. İçerisinde bulundurduğu C vitamini bu yiyeceğin faydalarını artırıyor.

yeni-proje-62.jpg

TAM BİR ANTİOKSİDAN DEPOSU

Sabah'ta yer alan habere göre, yeşil soğan, zengin içeriklere sahipken en önemli içeriklerinden biri C vitamini olarak karşımıza çıkıyor. Hem C vitamini hem de antioksidanlar açısından zengin olmasından dolayı bağışıklık sistemini güçlendirerek kişilerin hastalıklar karşısında daha dirençli olmasına yardımcı oluyor.

yeni-proje-61.jpg

Kansere karşı koruyucu özelliklere sahip olan flavonoidler içerdiği için kanser riskini en aza indiriyor. Öte yandan yine içerisinde bulunan bileşenler sayesinde kalp sağlığını desteklerken kan basıncını düşürüyor ve kolesterol seviyelerini dengeliyor.

yeni-proje-60.jpg

KEMİK SAĞLIĞINI KORUYOR

More yeşil soğanın içerisinde bulunan kalsiyum ve demir insan vücudunun daha sağlıklı olmasına destek verirken kemik sağlığını iyileştiriyor.

Lif açısından oldukça zengin olmasıyla sindirim sistemini düzenleyen yeşil soğan kabızlık problemlerinin önüne geçiyor. Öte yandan diyabet riskini azaltırken crom içerdiği için kan şekeri seviyesini dengeliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN