Faydaları Saymakla Bitmiyor! Beyaz Diş Macununun Faydalarını Görünce Ağzınız Açık Kalacak

Faydaları Saymakla Bitmiyor! Beyaz Diş Macununun Faydalarını Görünce Ağzınız Açık Kalacak

Diş sağlığımızın üzerinde önemli etkisi olan diş macununun nelere faydası olduğunu biliyor musunuz? Bakım ürünleri arasında en çok kullanılan diş macunu dişlerinizde ki bakteri oluşumunuz ve yemek kalıntılarını ortadan kaldırır ve ağız sağlığınızı korumakta son derece yardımcı olur. Peki diş macunun bunların dışında nelere fayası olduğunu öğrenmek istermisiniz? İşte detaylar...

Diş çürüğü, diş eti hastalığı, kötü nefes kokuları, ağızdaki bakteriler gibi diş sağlımızın en büyük yardımcısı olan diş macununun faydaları saymakla bitmiyor, bunları yanı sıra bir iyileşme, kozmetik ve cilt temizliği gibi faydaları sizlere sunuyor. İşte diş macunun saymakla bitmeyen faydaları.

AKNE VE SİVİLCELERİ ORTADAN KALDIRIR

Sürekli olarak akne ve sivilce probleminiz varsa. Ozaman diş macununuz her daim yanınızda bulunsun çünkü diş macunu cildinizde ki aşırı sebumu emdiği üzere sivilceleri tamamen kurutur ve iyileşme süreci ortaya koyar. Fazla yağ üretimi, cilt soyulmalarının en belirgin nedenlerinden birisidir. Etki altında kalan bölgeyi su ile yıkayarak iyice durulayın ve biraz miktarda diş macunu uygulayın. Sabah kalktığınızda güzelce durulayın. Sivilceleriniz temizlenene kadar bu işlemi bir kaç gün tekrarlayın. Yalnız ciddi hassas olanlar diş macununu gece boyunca tutmaması gerekiyor 15 - 20 dakika civarında beklettikten sonra durulama işlemini gerçekleştirin.

dis-macunu-kapak1.jpg

BEYAZ DİŞ MACUNU YANIKLARA İYİ GELİR

Vücudunuzda her hangi bir yere sıcak su dökülmesi, yemek yaparken, tava veya tencereye yanlışlık dokunduğunuzda oluşabilecek ufak çaplı yanıklar için beyaz diş macunu resmen tedavi yöntemidir.

Açık olmayan yaralar ve küçük yanıklara beyaz diş macunu uyguladığını zaman ağrı kesicisi etkisi göstererek yanmış olan bölgeyi yumuşatır ve bölgenin tıkanmasını önler.

Beyaz diş macununu yaralarda kullanmayın çünkü sadece ufak çaplı yanıklar için kullanılmalıdır. İlk olarak yanmış bölgeyi hafif soğuk bir suyun altında tuttuktan sonra kurumasını bekleyin ve üzerinde biraz miktarda diş macunu uygulayın ve bir kaç kez bu işlemi tekrarlayın.

dis-macunu-haber.jpg

BÖCEKLERİN SOKMALARI VE ISIRIKLARINA KARŞI BİREBİR

Ufak çaplı böcek ısırıkları ve sokmaları vücudunuzu oldukça rahatsız edebilir. Tabi bunun yanında aşırı kaşıntı, kızarıklık, şişme ve ağrı gibi sorunlar iltihaplanmaya kadar yolu görünür. Anında bir ilk yardım olarak beyaz macununu kullanabilirsiniz. Genel olarak herkesin evinde olan beyaz diş macunu asidik zehri nötralizeye yardımcı olacak ve ağrı, şişkinlik gibi durumları ortadan kaldırarak size rahatlık sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN